Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού - Όλοι στη συγκέντρωση καταγγελίας του αστυνομικού πόγκρουμ στη Νέα Σμύρνη

 


Καταγγελία για το όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη

Καταγγέλλουμε τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης την Κυριακή, 7/3, το μεσημέρι. Με την επίφαση των ελέγχων για συνωστισμό, μαζεύτηκαν πάνω από 60 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ. Έγραψαν πρόστιμα σε οικογένειες και περαστικούς που περπατούσαν μόνοι τους για «άσκοπη μετακίνηση». Στην αντίδραση των κατοίκων, η απάντηση τους ήταν έτοιμη και προαποφασισμένη: Κρατική καταστολή! Άρχισαν να δέρνουν, να απειλούν και να προσαγάγουν κατοίκους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πλατεία ενώ κατέφθασαν ενισχύσεις της ομάδας ΟΠΚΕ.

Απειλώντας τον κόσμο που είχε μαζευτεί και κατήγγειλε τη βία και την τρομοκρατία, περικύκλωσαν το Άλσος, καταδιώκοντας κατοίκους που είχαν βιντεοσκοπήσει τις σκηνές βίας, ώστε να καταστρέψουν το υλικό. Δε δίστασαν να μπουν μέσα στο Άλσος με τις μηχανές ανάμεσα σε μικρά παιδιά που έκλαιγαν και κρύβονταν και να προβούν σε προσαγωγές. Στην άμεση απάντηση των κατοίκων που πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή και υπερασπιζόμενοι τις δημοκρατικές ελευθερίες, η αστυνομία συνέχισε να τρομοκρατεί και να επιτίθεται χρησιμοποιώντας χημικά ώστε να τη διαλύσει στο τέλος της. Στις λιποθυμίες παιδιών απ’ τα χημικά και τον τρόμο, τις οικογένειες που έτρεχαν να σωθούν, στην ειρηνική διαδήλωση που έσπασαν το απόγευμα οι δυνάμεις καταστολής θα χρειαστεί να απολογηθεί ο δήμαρχος που κατήγγειλε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.

Ότι συνέβη στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης, οι τραυματισμοί, ο άγριος ξυλοδαρμός κατοίκων, δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι ευθύνη ενός αστυνομικού, αλλά συνολικά του συστήματος της εκμετάλλευσης, που έχει εκπαιδεύσει και εξοπλίσει τους πραιτοριανούς του, και που χρησιμοποιεί την κρατική καταστολή ως μηχανισμό τρομοκράτησης, ασφυκτικού ελέγχου και καθυπόταξης του λαού και της νεολαίας. Η αναίτια επίθεση της αστυνομίας έρχεται να δώσει ακόμα πιο ηχηρό το μήνυμα ότι η επίθεση που διεξάγουν έχει στόχο κάθε πλευρά της ζωής μας, που επιδιώκουν να περάσει με εμάς φιμωμένους και κλεισμένους στα σπίτια, προκειμένου καμία διεκδίκηση να μην αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια τους.

Το δόγμα ‘’νόμος και τάξη’’ του Χρυσοχοϊδη, η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, η βία, η τρομοκρατία και η λασπολογία από τα καλοπληρώμενα ΜΜΕ σε κάθε προσπάθεια συλλογικής διεκδίκησης είναι τα εργαλεία της κυβέρνησης της ΝΔ προκειμένου να μη βρει η οργή μας για τη διάλυση των δικαιωμάτων μας,  το δρόμο της συγκρότησης αγώνων ενάντια στην πολιτική τους! Είναι αδυσώπητοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουν την επίθεση με κάθε κόστος, να κάνουν συνείδησή μας την υποταγή και την τρομοκράτηση.

Καμία «μετακίνηση» που υποστηρίζει το δίκιο δεν είναι «άσκοπη». Τα αντανακλαστικά των κατοίκων της Νέας Σμύρνης έδωσαν ηχηρή απάντηση στη βία και την τρομοκρατία των πραιτοριανών του συστήματος της εκμετάλλευσης. Είναι καθήκον μας να αντισταθούμε και να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα! Να παλέψουμε συλλογικά απέναντι στην πολιτική που συντρίβει το δικαίωμά μας στην υγεία, τη δουλειά, τις δημοκρατικές ελευθερίες, στην ίδια μας τη ζωή!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

 ΚΑΤΩ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

 

ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια