Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Νέα παιδική χαρά στην Παπαναστασίου από τον δήμο Αγ. Δημητρίου!


💥 Στον κοινόχρηστο χώρο ιδιοκτησίας δήμου Αγίου Δημητρίου ,που περικλείεται από τις οδούς Ανδρέα Δημητριου - Καράμπαμπα - Παπαναστασίου σε επιφάνεια 1967 τ.μ ο δήμος Αγίου Δημητρίου δημιούργησε μια πρωτότυπη παιδική χαρά, η οποία θα εξυπηρετεί και τους δημότες της Δάφνης.

🤸‍♂️ Στον χώρο που έχουν εγκατασταθεί τα όργανα της παιδικής χαράς διατηρείται το ανάγλυφο του χώρου και η προστασία του φυσικού και άνθρωπογενούς περιβαλλοντος με την κατάλληλη χωροθέτηση τους και του λοιπού εξοπλισμού. 🤸‍♀️

Ο εξοπλισμός που έχει επιλεγεί περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων,  καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ηλικιακών ομάδων, όπως π.χ κούνιες , τραμπάλες, πολυσύνθετο όργανο, σύνθετα όργανα νηπίων  και παιδων, όργανα ισορροπίας και αναρρίχησης, διαδραστικά παιχνίδια για νήπια και παιδιά, χωροδικτύωμα , όργανα ταλαντωσης και μύλος.

Έχουν τοποθετηθεί και όργανα τα οποία είναι κατάλληλα προς χρήση από παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Τα όργανα πληρούν τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την νομοθεσία, οι επιφάνειες πτώσεις και οι αποστάσεις εγκαταστασείς  τους.

Σε όλες τις επιφάνειες πτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί χυτο δάπεδο ασφαλείας διαφορετικού πάχους, ώστε να καλύπτονται τα ύψη πτώσεις των εξοπλισμών.

Η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παιδική χαρά εξασφαλίζεται με διαδρόμους οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί με κεραμικό δάπεδο.

Εσωτερικά της παιδικής χαράς έχουν τοποθετηθεί κάδοι απορριμάτων, παγκάκια, πέργκολα με καθίσματα, βρύση, και φωτιστικά σώματα led.

Στην παιδική χαρά τα υπάρχοντα δέντρα μαζί με τα νέα δημιουργούν επιφάνειες σκιάσης για τη βελτιώσει και αύξηση του πρασίνου. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια