Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης-Υμηττού - Από το «πονάω» στο «δεν αναπνέω» του George Floyd, ένας Χρυσοχοϊδης δρόμος


8/3/2021

Στην πλατεία Νέας Σμύρνης η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη, στο πρόσωπο ενός νεαρού, είδε τον εχθρό λαό.

Στους ξυλοδαρμούς στο Α.Π.Θ   της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη -Κεραμέως, είδε στο πρόσωπο των φοιτητών, τον κίνδυνο των αυριανών επιστημόνων.

Στη συγκάλυψη των παιδεραστών Λιγνάδη στο Εθνικό θέατρο,  και Γεωργιάδη στο γραφείο πρωθυπουργού, είδε τον κίνδυνο να βγει στη φόρα η εσωτερική σήψη και οι ίντριγκες της κυβέρνησης με τις απευθείας αναθέσεις.

Στην απεργία Κουφοντίνα, βρήκε την ευκαιρία να καταστρατηγήσει κάθε νόμο και να μεταθέσει την ατζέντα, μέσω των πληρωμένων ΜΜΕ, στην τρομοκρατία, καταστέλλοντας κάθε διαφορετική φωνή και κάθε αντίσταση στην πολιτική της.

Στα sosial media, είδε  τον ιντερνετικό  ύπουλο εχθρό, και επιστρατεύει ειδικούς για να ελέγξει και να φιμώσει το διαδίκτυο.

Και όλα αυτά, ενόψει κατάρρευσης του ΕΣΥ σε συνθήκες πανδημίας, έχοντας χάσει τον έλεγχο και κατηγορώντας το λαό πως όλα ανάγονται στην προσωπική του ατομική ευθύνη και στις μεταλλάξεις.

Ξέρουν όμως ότι υποβόσκει τεράστια οργή και η λαϊκή αφύπνιση έχει αρχίσει. Όλες οι κινήσεις τους είναι στοχευόμενες, χτίζοντας σταδιακά ένα αστυνομικό κράτος ενάντια σε κάθε κινητοποίηση για εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Από τη μία γίνεται μία προσπάθεια υποταγής της αντιπολίτευσης και από την άλλη, προσπάθεια να διαλύσουν κάθε συλλογική μορφή αντίστασης από τα κάτω.

Η σκόπιμη προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης σε τηλεμαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περί δημοκρατίας, δεν αγγίζουν ούτε τον «θάνατο του εμποράκου» ούτε την καταστροφή της εστίασης και του τουρισμού, ούτε την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων.

Στο δρόμο, στις κινητοποιήσεις ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ.

Γι αυτό  η Βούλτεψη,  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στράφηκε ενάντια στις συλλογικότητες που έχουν εισχωρήσει στα Δημοτικά Συμβούλια και που πρέπει με το νέο νόμο να αποκλειστούν.

Γιατί σύμφωνα με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, αυτοί είναι που οργάνωσαν τα  έκτροπα μοιράζοντας «χαρτιά»  στους πολίτες.  Ενώ  την ίδια στιγμή ο Κυρανάκης δήλωνε πως το θύμα σκόπευε να αφαιρέσει το όπλο αστυνομικού γι΄αυτό τον χτύπησαν. Αποκορύφωμα η Κυβερνητική εκπρόσωπος Πελώνη.

Η συλλογικότητα της «ΜΑΡΙΔΑΣ», όπως και η αντίστοιχη στη Νέα Σμύρνη «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ», δεν στήνουν έκτροπα αλλά στέκονται δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο συμπολίτη μας.

Απορρίπτουμε με βδελυγμία την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, όπου στο όνομα «Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, να καταδικάσει τη βίαια φασιστική επίθεση στο δήμο Νέας Σμύρνης.

Καλούμε σε ετοιμότητα και συμμετοχή  σε κάθε κινητοποίηση στο δήμο Δάφνης Υμηττού και όμορους δήμους.

Τέλος, απαιτούμε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια