Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


5+1 μαγαζιά για φας να καλά και οικονομικά στην Δάφνη


Rafinato



Στο εστιατόριο rafinato θα ζήσετε μια από τις καλύτερες εμπειρίες φαγητού στην Αθήνα. Σερβίρει μόνο το καλύτερο ποιοτικό φαγητό που θα μπορούσε καθώς όλες οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες και το προσωπικό των υπηρεσιών μας, υπερηφανεύεται για τη δημιουργία του ζεστού χώρου που θα σας κάνει να το ξανα-προτιμήσετε. Αυθεντική Ιταλική κουζίνα με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Ταβέρνα Τσούτσουρας


Η ταβέρνα ο Τσούτσουρας είναι μια συνοικιακή παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται μόλις μερικά βήματα από το σταθμό του Μέτρο της Δάφνης. Το κατάστημα λειτουργεί από το 1930 (από πάππου προς πάππου) και είναι γνωστό και λατρευτό για τα νόστιμα παϊδάκια τα ζουμερά μπιφτέκια και το καλό φαγητό που προσφέρει.
Ξακουστό ακόμη είναι για το κοκορέτσι αλλά και την γαρδούμπα που με αγάπη και μεράκι φτιάχνουν. Από τα αμπέλια και το πατητήρι βγάζοντας μούστο, έχουν ιδανικό κρασί για όσους γνωρίζουν.

Τα φιλετάκια


Το καλύτερο κρέας θα το φάτε στην οικογενειακή ταβέρνα τα φιλετακια. Εδώ είναι ξακουστο το καλό φαγητό και οι μεγάλες μερίδες. Τα χοιρινά φιλετακια και η πιατέλα με τις τηγανιτές πατάτες είναι διάσημα σε όλη την Αθήνα. Οικογενειακό, ήσυχο περιβάλλον με άψογη εξυπηρέτηση αποτελούν την πρώτη επιλογή για όσους γνωρίζουν.

Λαδόκολλα


Papa George's


Αγαπητό Αμερικάνικου τύπου εστιατόριο μπροστά στην έξοδο του μετρό της Δάφνης. Ο ιδιοκτήτης έχει διαμορφώσει έτσι τον χώρο και τον κατάλογο του ώστε να το κάνει ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Το πρωί μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του χρησιμοποιώντας το laptop του αφού σε κάθε τραπέζι έχει πρίζα, κάνοντας το Papageorge ιδανικό μέρος για επαγγελματικά ραντεβού.

Το καλύτερο φαγητό στο είδος του τόσο για μεσημεριανό όσο και για βραδινό όπως είναι τα μεξικάνικα και τα burgers.Το κατάστημα παρέχει επιτραπέζια παιχνίδια για ένα διασκεδαστικό βράδυ και ειδικές βραδιές ποδοσφαίρου, με μενού προσφοράς, για τους λάτρεις του αθλήματος.

Το Καταφύγιο


Η Κρητική κουζίνα είναι γνωστή για την ποιότητά της και τις εξαιρετικές της γεύσεις, η Ανωγειανή κουζίνα όμως είναι κάτι το ιδιαίτερο.Το Καταφύγιο στη Δάφνη μεταφέρει τα Ανώγεια στο πιάτο σας με υπέροχο παραδοσιακό φαγητό. Η οικογένεια Πασπαράκη φροντίζει από το 1999 μέχρι και σήμερα να αποδίδει πιστά τις συνταγές της Κρήτης και γι'αυτό η ταβέρνα έγινε γρήγορα πολύ γνωστή για την ποιοτική εξυπηρέτησή της από όλες τις απόψεις. Το χειμώνα ο χώρος, ζεστός και φιλικός, γεμάτος κρητικές πινελιές ενώ το καλοκαίρι βρίσκει καταφύγιο και δροσιά κάτω από τα πλατάνια στην απέναντι πλατεία.

Η διακόσμηση είναι καθαρά παραδοσιακή με πέτρα και ξύλο και οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με κειμήλια και αντικείμενα αντιπροσωπευτικά της κρητικής παράδοσης όπως μία γνήσια κρητική λύρα, από κέδρο κομμένο από τον Ψηλορείτη, αλλά και διάφορα αντικείμενα που παραπέμπουν στην κρητική αγροτική παράδοση όπως η βέργα του βοσκού και τη βούργια του. Το καταφύγιο όμως έγινε γνωστό κυρίως για την εξαιρετική κουζίνα του στην οποία υπάρχουν όλα τα γνωστά πιάτα της Κρητικής κουζίνας.

Ξεκινώντας μπορείτε να δοκιμάσετε μαραθόπιτα, σαρίκια, Σφακιανή πίτα, ντάκο και μελιτζάνα σε πήλινο με σάλτσα ντομάτα και τρία τυριά. Τα κρεατικά όμως είναι εξαιρετικά, δοκιμάστε οφτό Ανωγειανό (ψητό κατσίκι όπως γίνεται στην Κρήτη), τσιγαριαστό (μαγειρευτό αρνί), το γνωστό απάκι, και το σίγκλινο (τηγανιτό χοιρινό παστό, με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά, τυρομάλαμα, χωρίς λάδι). Κάθε Παρασκευή και Σάββατο υπάρχει το παραδοσιακό γαμοπίλαφο που μπορείτε να το συνοδεύσετε και με το αντίστοιχο κρέας (Αίγα βραστή). Στο τέλος το μαγαζί προσφέρει κορμό σοκολάτας με παγωτό αν και υπάρχουν και άλλα γλυκά εκτός προσφοράς αλλά πάντα οικονομικά που μπορείτε να επιλέξετε.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια