Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Στην γιορτή φιλοζωίας και υιοθεσίας στον δήμο Δάφνης Υμηττού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Στην εκδήλωση με τίτλο «Γιορτή Φιλοζωίας και Υιοθεσίας» που διοργανώνουν ο  Δήμος Δάφνης – Υμηττού και η Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και Πρόληψης Δημιουργίας Νέων  του Δήμου Δάφνης – Υμηττού  παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. 

Ο Περιφερειάρχης  συνεχάρη τον δήμαρχο Αναστάσιο Μπινίσκο, την πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης Γεωργία Σκιαδοπούλου  και όλους τους διοργανωτές εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, για  το ενδιαφέρον που δείχνουν στα ζητήματα προστασίας των ζώων. Όπως επισήμανε η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα διαχρονικό και κεντρικό στόχο των δράσεων και των πρωτοβουλιών του.

«Οφείλουμε όλοι μαζί να αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες και δράσεις προκειμένου να μην υπάρχει κανένα ζώο αδέσποτο και κακοποιημένο. Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β ΄ Βαθμού, σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς, Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες, Συλλόγους, Ενώσεις και ομάδες, να συνεργαστούμε δημιουργικά και να συντονίσουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει ενεργά σε ζητήματα που αφορούν συνολικά στα ζώα συντροφιάς. Κατά την περίοδο της πανδημίας, εξασφάλισε σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδότησε την προμήθεια  ασθενοφόρου και γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ). Ταυτόχρονα  συνεργαζόμαστε με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που παρουσιάζονται. Είναι συλλογική ευθύνη όλων μας να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο προκειμένου να αναπτυχθεί μια ασπίδα προστασίας των ζώων» υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης.

 Σκοπός της δράσης η οποία ολοκληρώνεται αύριο είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς το αίσθημα της φιλοζωίας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια