Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ:Κεγκέρογλου και ΚΙΝΑΛ ρωτάνε Σταικούρα-Παναγιωτόπουλο: Λεηλάτησαν πίνακες και τις… καρέκλες-αντίκες της τέως ΠΥΡΚΑΛ Υμηττού;

«Είναι αλήθεια ή όχι ότι πλήθος χαλιών και επίπλων (αντίκες) υψηλής αισθητικής και αξίας μεταφέρθηκαν από την εταιρία μέσω ιδιωτικών μέσων μεταφοράς προς άγνωστη κατεύθυνση; Είναι αλήθεια ή όχι ότι δεν εκδόθηκαν δελτία αποστολής; Που ακριβώς βρίσκονται αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και πότε πρόκειται να επανέλθουν στους χώρους της εταιρείας;».

Είναι ορισμένες από τις επισημάνσεις που κάνει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας του κόμματος, σε κοινοβουλευτική ερώτησή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Άμυνας, Χρήστο Σταϊκούρα και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Το κόμμα υπενθυμίζει ότι σε παλαιότερη ερώτησή του, «είχε τεθεί το ερώτημα αν πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης κλπ. επίπλων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας σε τρίτους εκτός εταιρείας, αλλά δεν πήραμε απάντηση επ’ αυτού. Επί του συγκεκριμένου ερωτήματος, το μεν υπουργείο Οικονομικών απαξίωσε να απαντήσει, το δε υπουργείο Άμυνας μας παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών».

Σημειώνει, επίσης, ότι «στις εγκαταστάσεις της τέως ΠΥΡΚΑΛ, κυρίως στον Υμηττό, αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις υπάρχουν πλήθος υψηλής αξίας περιουσιακών στοιχείων αποκτηθέντων την περίοδο που η εταιρεία ήταν ιδιωτική. Πρόκειται για παλαιάς κατασκευής (αντίκες) πίνακες ζωγραφικής, χαλιά και έπιπλα κλπ.».

Το ΚΙΝΑΛ, τέλος, ζητάει να κατατεθεί: «Κατάλογο; των χαλιών και των επίπλων που στάλθηκαν εκτός εταιρείας προς άγνωστη κατεύθυνση. Αντίγραφα των σχετικών δελτίων αποστολής. Κατάσταση των υψηλής αξίας πινάκων ζωγραφικής που είναι καταχωρημένοι στις απογραφικές καταστάσεις της εταιρείας με αναφορά στους χώρους που φυλάσσονται ή είναι αναρτημένοι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια