Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Σχετικά με τη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την ΠΥΡΚΑΛ - από Όλγα Χριστινάκη - Πολίτες σε κίνηση Δάφνης-Υμηττού

 


Η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ΠΥΡΚΑΛ, που προκαλέσαμε σύσσωμη η αντιπολίτευση, μετά την τροπολογία ντροπή που ψηφίσθηκε εν μια νυκτί στη Βουλή (κτήρια ύψους 28 μέτρων, πολεοδομικό κέντρο κομπλέ με εστίαση για τους μέσα και αστυνόμευση για τους έξω, "πάρκο" τύπου αυλή στα Υπουργεία και άλλα τέτοια ωραία), είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για το πώς αντιλαμβάνεται ο καθείς και η καθεμία τη δημοκρατία.

Οι πολίτες που μαζεύτηκαν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων ενόχλησαν πολύ! Είχαν, βλέπετε, την τρελή απαίτηση να υπάρξουν ηχεία και έξω από την αίθουσα για να ακούνε τι αποφασίζουν για αυτούς οι σεβαστοί εκλεγμένοι - το ακούσαμε κι αυτό- ερήμην τους. Παρά το γεγονός ότι ως παράταξη ζητήσαμε από νωρίς να υπάρχει μεγάφωνο έξω, η διοίκηση μας απάντησε ότι έπρεπε να το είχαμε ζητήσει δυο τρεις μέρες πριν, ξεχνώντας οτι η συνεδρίαση συνεκλήθη από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου μόλις μια μέρα νωρίτερα!! Πολύ δύσκολο για έναν δήμο να βάλει ένα μεγάφωνο έξω από την αίθουσα! Πιο εύκολο να ακουστεί ότι οι πολίτες έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή των δημοτικών συμβούλων! Δικαίωμα για παρέμβαση των πολιτών, ούτε καν τους είχε περάσει από το μυαλό! Ακόμα και τη δυνατότητα για σχόλια στο youtube που θα μετέδιδε τη συνεδρίαση την είχαν απενεργοποιήσει!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης είχε το από νωρίς face control. Ζήτησαν από πολίτισσα, μία μόνη που είχε έρθει από νωρίς, να περάσει έξω γιατί υπάρχει όριο ατόμων για την αίθουσα. Και σε βουλευτή που ζήτησε να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθεί απευθείας, πάλι του ζητήθηκε από τον δήμαρχο να περάσει εξω, λόγω ορίου, και αν υπήρχε λέει ένα περιθώριο θα ήταν ο πρώτος που θα έμπαινε στην αίθουσα. Όλα αυτά λόγω ορίου. Το ίδιο όριο βέβαια δεν είδαμε να ισχύει σε προηγούμενες συνεδριάσεις για αλλά άτομα, όπως πχ τον πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ.

Άλλη όμορφη στιγμή, η επίθεση αντιδημάρχου στους πολίτες για το πόσο αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτών ήταν όσοι διαμαρτύρονταν. Δεν έχουμε φαίνεται ακόμα κατανοήσει βασικές αρχές της δημοκρατίας, στην οποία πλειοψηφίες, μειοψηφίες και μεμονωμένα άτομα ακούγονται με τον ίδιο σεβασμό. Φυσικό κι επόμενο να αναβληθεί η συνεδρίαση. Ενδεχομένως και βολικό για αυτούς που μήνες τώρα αποφεύγουν την ουσία της συζήτησης: Ναι ή όχι στην Υπουργούπολη;

Αλλά με τούτα και με κείνα, θα ξυπνήσετε και τον τελευταίο που νομίζει ότι μπορεί να σας εμπιστεύεται! Ραντεβού στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στο επόμενο συμβούλιο του δήμου!

Όλγα Χριστινάκη
Επικεφαλής
Πολίτες σε Κίνηση
Δάφνης - Υμηττού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια