Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού:Νέες αντικειμενικές αξίες - Νέα Χαράτσια για τα λαϊκά στρώματα

Οι νέες αντικειμενικές αξίες και οι αυξήσεις στις λαϊκές γειτονιές ήρθαν για να προσθέσουν νέα βάρη στους δημότες, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των λαϊκών οικογενειών στα έσοδα του κράτους και των δήμων, μέσα από την φορολογία των ακινήτων τους (ΕΝΦΙΑ – ΤΑΠ – Μεταβιβάσεις κ.α.).

Οι αυξήσεις δεν είναι οριζόντιες και έχουν ταξικό πρόσημο επιβεβαιώνουν πως η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων είναι η άγρια φορολογία των εργαζομένων και φόρο-ελαφρύνσεις- κίνητρα στο κεφάλαιο.

Στο Δήμο μας οι αυξήσεις φτάνουν και το 75%

(Η μικρότερη αύξηση στον Υμηττό μάλλον έχει να κάνει με την Υπουργούπολη στην ΠΥΡΚΑΛ )

Αντίθετα, όχι τυχαία, υπάρχουν μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες στις περιοχές όπως Κηφισιά, Εκάλη, Φιλοθέη (από 8% έως 19% )

Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα αυξήσουν τον ΕΝΦΙΑ. Τι έλεγαν όμως τα κόμματα που μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα;

Η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ τον διατήρησε. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος, δεν διορθώνεται, καταργείται», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αντί να τον καταργήσει, τον αύξησε μέσα από την άνοδο των συντελεστών στο συμπληρωματικό φόρο και τη μείωση του αφορολόγητου από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ…

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που εξήγγειλε προεκλογικά ότι «θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ στα δύο πρώτα χρόνια κατά 30%». Έως σήμερα δεν είδαμε επί της ουσίας καμία μείωση φόρου ενώ τώρα όποια έκπτωση και αν δοθεί οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες θα φέρουν αυξήσεις και στον ΕΝΦΙΑ.

Ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης με την παραπάνω κίνηση είναι η άντληση πρόσθετων εσόδων.

Ταυτόχρονα οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, αυξάνουν και τα φορολογικά έσοδα των δήμων, μέσω του ΤΑΠ. Μόνο για το Δήμο Δάφνης – Υμηττού προβλέπεται πως θα εισπραχθούν περίπου 250.000 € επιπλέον. Έτσι δεν υπάρχει καμιά διαμαρτυρία από τους δημάρχους (ΚΕΔΕ) που ως γνωστό αντί για το αίτημα κατάργησης του ΕΝΦΙΑ επιδιώκουν να αποδίδεται στους Δήμους. Ενώ οι δημότες διπλό και τριπλό φορολογούνται για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν. Η κρατική επιχορήγηση μειώνεται συνεχώς, ενώ οι ίδιοι πληρώνουν για αθλητικές – πολιτιστικές δραστηριότητες, παιδικούς σταθμούς, κάθε υπηρεσία που τους παρέχεται μέσα από δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, ΤΑΠ,

Η πολιτική όλων έως τώρα των κυβερνήσεων για την τοπική διοίκηση είναι λιγότερα χρήματα από τα κρατικά ταμεία, μεγαλύτερη συμμετοχή από τους δημότες μέσω φόρων. Οι νέες αντικειμενικές αξίες που αποτελούν έναν ακόμα «κρίκο» της φοροαφαίμαξης το αποδυκνύουν.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης Υμηττού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια