Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Χάρτης με τις τεράστιες αυξήσεις στις νέες αντικειμενικές αξίες στη ΔΑΦΝΗ!

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις αντικειμενικές αξίες σε Δάφνη-Υμηττό:

Συγκεκριμένα στη Δάφνη αυξάνεται η κατώτατη τιμή από 1.000€ σε 1.750€ (αύξηση 75%) και οι ανώτατη τιμή από 1.150€ σε 1.900€(αύξηση 65%), ενώ στον Υμηττό η κατώτατη τιμή από 1.150€ σε 1.250€ και η ανώτατη από 1.200 σε 1.600€.


Χάρτης με τις προηγούμενες αντικειμενικές αξίες στην πόλη μας Δάφνη-Υμηττό:


Έως και πάνω από 50% αυξάνονται ο φόρος μεταβίβασης και ο φόρος γονικής παροχής - κληρονομιάς λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Γι αυτό και η έκρηξη στις μεταβιβάσεις ακινήτων που ήδη καταγράφεται στα συμβολαιογραφικά γραφεία, προεξοφλείται ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί έως τα τέλη του έτους, δεδομένου ότι οι νέες αντικειμενικές θα ισχύουν από 1/1/2022

Οι πολίτες που σκέφτονται να προχωρήσουν στην αγορά ή στη γονική παροχή ή στην δωρεά ενός ακινήτου, θα πρέπει να μελετήσουν αρκετά το χρόνο μεταβίβασης - παρατηρούν οι ειδικοί -  διότι οι νέες αντικειμενικές αξίες, άλλαξαν το τοπίο και στα έξοδα που τις συνοδεύουν.

Η έκρηξη των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα ακόμα και σε λεγόμενες «λαϊκές» περιοχές ανεβάζουν στο «κόκκινο» το λογαριασμό, τόσο στον φόρο μεταβίβασης που καταβάλλουν οι αγοραστές, όσο και στο φόρο γονικής παροχής που πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών. 

Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ για το 2022 κατά 8% ή έστω αλλαγής των συντελεστών υπολογισμού, ώστε το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του φόρου να παραμείνει σταθερό, ωστόσο οι πολίτες που θα θελήσουν να αγοράσουν ή να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο, θα πρέπει να καταβάλλουν υψηλότερα ποσά για τους σχετικούς φόρους, στις περιπτώσεις εκείνες όπου καταγράφεται αύξηση αντικειμενικών αξιών. 

Ειδικότερα, από την 1η Ιανουαρίου 2022, στις περιοχές όπου αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες, οι φόροι μεταβίβασης και τα έξοδα για τις αγοραπωλησίες, τις γονικές παροχές ή δωρεές «απογειώνονται». 

Για παράδειγμα:
Διαμέρισμα 90 τ.μ. στην Δάφνη
Νέα τιμή ζώνης: 1.750 ευρώ.  (Παλιά τιμή 1.000 ευρώ)

Φόρος μεταβίβασης 2022: 5.250 ευρώ (από 3.000€) ► αύξηση φόρου 75%.
Φόρος γονικής παροχής 2022: 1.750 ευρώ (από 1.000€) ►αύξηση φόρου 75%.  

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις αντικειμενικές αξίες σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας: https://maps.gsis.gr/valuemaps/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια