Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή: Κάλλιο αργά παρά ποτέ - Επιχορήγηση σε πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία


Δύο χρόνια μετά την εκλογή της, ακριβώς στη μέση της θητείας της, η Διοίκηση του Δήμου Δάφνης - Υμηττού αποφάσισε να προχωρήσει στο αυτονόητο και να στηρίξει οικονομικά τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια σωστή κίνηση, ειδικά μετά από τις δύο εξαιρετικά δύσκολες χρονιές, αυτές του 2020 και 2021, τόσο για τα αθλητικά σωματεία όσο και τους φορείς πολιτισμού, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19 πάγωσαν για πολλούς μήνες τις δράσεις τους. Είναι αλήθεια πως κάθε οικονομική στήριξη αποτελεί ανάσα εξόδου από αυτή την δύσκολη δοκιμασία.

Με την ευκαιρία των πανηγυρικών ανακοινώσεων της Διοίκησης, οι οποίες συνοδεύτηκαν από μεταξύ τους ευχαριστίες, τονίζοντας τη θέση ευθύνης τους, ώστε να φανεί σε ποιους ανήκει η Διοίκηση του Δήμου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η ανεξάρτητη συμμαχία πολιτών Δάφνη  - Υμηττού «Πόλη Φωτεινή» είχε αναφερθεί στο θέμα από την πρώτη στιγμή και είχε προτείνει την οικονομική στήριξη των σωματείων του Δήμου. Η πρόταση αυτή είχε γίνει ακόμα και πριν από την κρίση που δημιούργησε η επιδημία, αφού θεωρούμε ότι ο Δήμος πρέπει κάθε έτος να στηρίζει με ένα πόσο τα λειτουργικά έξοδα των σωματείων αυτών.

Τότε, η Διοίκηση δια στόματος του Δημάρχου είχε απαντήσει ότι δεν προβλεπόταν τέτοια διαδικασία. 

Όμως, η Δημοτική μας Παράταξη, ερχόμενη σε επαφή με όμορους Δήμους, οι οποίοι προβλέπουν στους Προϋπολογισμούς τους οικονομική στήριξη σε σωματεία και φορείς, γνώριζε ότι ήταν εφικτό να χρηματοδοτηθούν οι σύλλογοι της πόλης μας. Για τον λόγο αυτό, σε κάθε σχετική συζήτηση, ήμασταν οι πρώτοι που αναφέραμε συνεχώς το θέμα της στήριξης των σωματείων.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι η οικονομική αυτή στήριξη δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού. Όλοι όσοι ασχολούμαστε χρόνια με τα κοινά, θυμόμαστε ότι επί πολλά χρόνια και στον Δήμο Δάφνης, όπως και στον Δήμο Υμηττού, προβλεπόταν στον Ετήσιο Προϋπολογισμό επιχορήγηση σε πολιτιστικά σωματεία και αθλητικούς συλλόγους. Στον τότε Δήμο της Δάφνης η επιχορήγηση σταμάτησε λίγα χρόνια μετά από την ανάληψη της διοίκησης από τον κύριο Σταυριανουδάκη.

Κρίνουμε θετικά την απόφαση της διοίκησης, διότι, σε αντίθεση με την ολιγόωρη εκδήλωση της κοπής πίτας του 2020, η οποία κόστισε 20.000 ευρώ, αυτά τα χρήματα σίγουρα θα πιάσουν τόπο.

Ελπίζουμε ότι αυτή η ενέργεια στήριξης θα αποτελέσει την αρχή, ώστε να θεσμοθετηθεί η ετήσια επιχορήγηση των σωματείων αθλητισμού και των φορέων πολιτισμού μέσα από τον Προϋπολογισμό του Δήμου.

Όλοι οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον κοινό μας Δήμο και προσφέρουν έργο πρέπει να γνωρίζουν ότι θα υπάρχει κάθε έτος ένα χρηματικό ποσό για αυτούς, το οποίο θα προκύπτει μέσα από διαδικασίες που θα οριστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και βάσει των οικονομικών στοιχείων που θα δώσουν οι υπηρεσίες του Δήμου. Η επιχορήγηση των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων δεν αποτελεί χάρη σε κανέναν, ούτε μπορεί να λειτουργήσει με τη λογική των ρουσφετιών της εκάστοτε Διοίκησης. Αντιθέτως, πρέπει να αποτελεί πάγια διαδικασία του Δήμου μας, η οποία θα γίνεται με καθαρές διαδικασίες.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός μας αφορούν όλους. Αποτελούν τη δύναμη συνοχής και ανάπτυξης κάθε τόπου, κάθε γειτονιάς.


Ας σταματήσουμε, επιτέλους, τις εργολαβίες εκατομμυρίων για κολονάκια και κυβόλιθους στις διασταυρώσεις οδοστρώματος, απίθανες δαπάνες για πίτες Χριστουγέννων και άλλες ανούσιες εκδηλώσεις και ας επενδύσουμε σωστά τα χρήματα που προκύπτουν από τη φορολόγηση των πολιτών και δημοτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.Υποψήφιοι Δάφνη Υμηττός - Πολίτες σε Κίνηση - Όλγα Χριστινάκη