Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού για την κατάσταση στα άλση του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

απερίγραπτη κατάσταση που επικρατεί στα άλση και το πράσινο του Δήμου Δάφνης Υμηττού αναδείχτηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση πάρα πολλές φορές με επιστολές, φωτογραφίες, παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια, καταγγελίες … Η τελευταία παρέμβαση έχει γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Μάιου 2021

Τίποτα όμως δεν αλλάζει. Η εικόνα παραμένει η ίδια. Παντού υπάρχουν σκουπίδια και ακαθαρσίες ζώων, οι κάδοι σκουπιδιών ξεχειλίζουν από τις βρωμιές, όλες οι ξύλινες κατασκευές είναι κατεστραμμένες, φωτισμός ανύπαρκτος, οι τσουκνίδες έχουν καλύψει όλο τον ελεύθερο χώρο, οι πυροσβεστικές μάνικες και φωλιές συχνά δεν λειτουργούν, για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Άλσος Άρη Αλεξάνδρου δεν υπήρχε νερό, φύλακες δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα τα άλση να έχουν μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών και κακοποιών.

Σε αυτή τη ζοφερή εικόνα προστέθηκαν και οι ζημιές από τη χιονόπτωση τον Φεβρουάριο του 2021. Η δασική υπηρεσία με το σημείωμα της στις 21-4-2021 κάνει λόγω για 110 δέντρα κατεστραμμένα στο άλσος Άρη Αλεξάνδρου, 30 στο Πέτρου και Παύλου, 11 στο λόφο Καραμπατή, 25 στη Ζωοδόχου πηγή και άλλα διάσπαρτα που δεν αναφέρονται.  

Ωστόσο τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία που έπληξε την Αθήνα και παρά την υπόδειξη της δασικής υπηρεσίας να γίνει άμεσα υλοτομία, κλάδεμα και απομάκρυνση των δέντρων για την αποφυγή ατυχήματος η κατάσταση χειροτέρεψε. Τα σπασμένα- ξεριζωμένα δέντρα συνεχίζουν να κρέμονται και να απειλούν τις ζωές των κατοίκων, έφραξαν τις εισόδους και τα δρομάκια των πάρκων εμποδίζοντας την μετακίνηση, σχηματίστηκαν σωροί από ξεραμένα δέντρα και κλαδιά που αποτελούν άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Ως εδώ

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες. Δεν μπορεί να παίζουν με τις ζωές των κατοίκων καταστρέφοντας και αδιαφορώντας για το ελάχιστο πράσινο.

Η δημοτική αρχή φέρει ακέραια την ευθύνη για την εγκατάλειψη του πρασίνου. Έχει ευθύνη γιατί συντάσσεται με την κυβέρνηση και δεν διεκδικεί από τον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλια για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί ιεραρχεί τα προβλήματα με κριτήριο το κέρδος και όχι τις ανάγκες των κατοίκων.

Ο Δήμος μας είναι ένας από τους δέκα πιο πυκνοκατοικημένους δήμους στη χώρα. Έχει από τα μικρότερα ποσοστά πρασίνου στην Αθήνα, με την αναλογία πάρκων ανά κάτοικο μόλις 1,83 ανά κυβικό μέτρο και η προκλητική αδιαφορία της δημοτικής αρχής του Α. Μπινίσκου οδηγεί σε συμπεράσματα πως πίσω από αυτή αδιαφορία κρύβονται άλλες επιδιώξεις όπως ανάθεση της καθαριότητας και συντήρησης σε εργολάβους και ΣΔΙΤ.

Ως κάτοικοι του Δήμου δεν συμβιβαζόμαστε με τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική και γενικότερη υποβάθμιση που βιώνουμε.

Απαιτούμε

  • Να γίνει άμεσα υλοτομία, κλάδεμα και απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και σκουπιδιών
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού για την συντήρηση και τη λειτουργία των πάρκων
  • Να αντικατασταθούν με δεντροφύτεψη τα 200 δέντρα που καταστράφηκαν από τα χιόνια.
  • Να παρθούν μέτρα για την αναζωογόνηση του πρασίνου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.Υποψήφιοι Δάφνη Υμηττός - Πολίτες σε Κίνηση - Όλγα Χριστινάκη