Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ: Πόλη Φωτεινή για τις διώξεις των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων του εργοστασίου ΠΥΡΚΑΛ-ΕΑΣ

 


Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και οι πανηγυρισμοί του Δημάρχου Δάφνης - Υμηττού για το σπουδαίο και φαραωνικό έργο της μετεγκατάστασης του εργοστασίου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΠΥΡΚΑΛ) και άρχισαν τα όργανα.

Η Διοίκηση της εταιρείας, αναίτια, ξεκινάει τις διώξεις των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων του εργοστασίου. Χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία, εν μια νυκτί, αλλάζουν το ωράριο εργασίας αλλά και τις ειδικότητες των εργαζομένων που αντιδρούν στη μετεγκατάσταση του εργοστασίου και στον περαιτέρω μαρασμό της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας.

Αυτές οι ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Η συνδικαλιστική δράση και οι εργατικές διεκδικήσεις έχουν πάψει προ πολλού να διώκονται και να τιμωρούνται από το κράτος.

Καλούμε τη Διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων να ακυρώσει τις μεταθέσεις των εργαζομένων που αντιτίθενται στα κυβερνητικά σχέδια.

Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει.

Καλούμε το Δήμαρχο Δάφνης - Υμηττού να βάλει πλάτη, όπως δήλωσε και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας την προστασία των εργαζομένων. Αν δεν το κάνει, θα αποδείξει, για μία ακόμα φορά, πόσο αφερέγγυος είναι.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Δάφνη - Υμηττός Πόλη Φωτεινή" δηλώνει ότι στέκεται, με όλες τις δυνάμεις της, στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Η τρομοκρατία ενάντια στους εργαζόμενους δε θα περάσει!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια