Κλείνουν τα ΕΑΣ στον Υμηττό μεταφέρουν το εργοστάσιο στο Λαύριο

 


Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ το έλεγαν με ανακοινώσεις τους εδώ και ημέρες ότι «κάτι τρέχει» με τον Υμηττό. Δικαιώθηκαν. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους ότι το εργοστάσιο του Υμηττού μεταφέρεται στο Λαύριο. 

Τι θα γίνει ο Υμηττός; 

Θα στεγαστούν λένε «5 ή και 6 υπουργεία , ίσως και το γραφείο του πρωθυπουργού», λένε . Τίποτα δεν αποκλείει ότι το πάνε για πώληση σε ιδιώτες βεβαίως.

Για «εξυπηρέτηση συμφερόντων» και διάλυση των ΕΑΣ μιλά το ΚΙΝΑΛ

«Δεν σταματά να μας ξαφνιάζει αρνητικά η κυβέρνηση … περιμέναμε βέβαια ότι κάτι έχει κατά νου για το οικόπεδο των ΕΑΣ στον Υμηττό», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του και προσθέτει:

«Σε χθεσινή ενημέρωσή της, η διοίκηση των ΕΑΣ προς τα στελέχη της εταιρείας και τους συνδικαλιστές αναφέρθηκε ότι προγραμματίζεται η μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Λαύριο, ενώ σχεδιάζεται η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο εργοστάσιο του Υμηττού, όπου θα εξαγγείλει δημόσια τη δημιουργία “Υπουργικού πάρκου” με μεταφορά αριθμού Υπουργείων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, καθώς επίσης και τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού στον 7ο όροφο του κτιρίου της κεντρικής διοίκησης.

Να ληφθεί υπόψη ότι η μεταφορά των εγκαταστάσεων δεν απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο, ούτε υπάρχουν αρχικές σχετικές μελέτες, ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι αυτά τα σχέδια τερματίζουν ουσιαστικά τον τομέα παραγωγής πυρομαχικών στην Ελλάδα, ενώ διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι οι εξαγγελίες υποκρύπτουν εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτών επενδυτών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

«Το Κίνημα Αλλαγής με επανειλημμένες του παρεμβάσεις είχε επισημάνει τις αδιαφανείς προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) που είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών στηΧώρα μας.

Είχαμε εκφράσει την ανησυχία για το μέλλον της εταιρίας λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο από το οποίο θα προέκυπταν οι αναγκαίες δράσεις και πιθανές αναδιαρθρώσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξή της. Είχαμε επίσης εκφράσει φόβους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ε.Α.Σ. ανεξάρτητα των αναγκών και της προοπτικής της.

Οι ανησυχίες και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της διοίκησης της εταιρίας, προφανώς με έγκριση του πρωθυπουργού, περί μεταφοράς των εγκαταστάσεων της εταιρίας από τον Υμηττό προς το Λαύριο, χωρίς μια τέτοια δράση να απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο και από τις αναγκαίες σχετικές αναλυτικές μελέτες. Πρόκειται για εξυπηρέτηση συμφερόντων που επιδιώκεται να καλυφθούν με την παράλληλη εξαγγελία μεταφοράς κάποιων υπουργείων στους χώρους του σημερινού εργοστασίου και δημιουργίας πρωθυπουργικού γραφείου στο παλαιό γραφείο του μακαρίτη επιχειρηματία Μποδοσάκη στον 7ο όροφο του κτιρίου της διοίκησης της εταιρίας;

Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο να εμποδίσει την διάλυση της εταιρίας, ειδικότερα σε μια περίοδο που η αμυντική βιομηχανία της Χώρας θα έπρεπε να αποτελεί το κέντρο της κυβερνητικής προσοχής. Αναμένοντας τις επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά».

Πηγή: militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια