ΚΙΝΑΛ για ΠΥΡΚΑΛ: Επίδειξη προχειρότητας και αδιαφορίας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα «Δεν σταματά να μας ξαφνιάζει αρνητικά η κυβέρνηση», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενο στη μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο Λαύριο, ενώ τονίζει ότι οι δίχως σχέδιο κινήσεις της κυβέρνησης δημιουργούν έντονους φόβους ότι τερματίζεται ο τομέας παραγωγής πυρομαχικών στην Ελλάδα

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Σε χθεσινή ενημέρωσή της προς τα στελέχη της εταιρείας και τους συνδικαλιστές, η διοίκηση των ΕΑΣ ανέφερε ότι προγραμματίζεται η μεταφορά του εργοστασίου του Υμηττού στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Λαύριο.

Επίσης, σχεδιάζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοστάσιο του Υμηττού, όπου θα εξαγγείλει δημόσια τη δημιουργία "Υπουργικού πάρκου" με μεταφορά αριθμού Υπουργείων στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, καθώς επίσης και τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού στον 7ο όροφο του κτιρίου της κεντρικής διοίκησης.

Να ληφθεί υπόψη ότι η μεταφορά των εγκαταστάσεων δεν απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο, ούτε υπάρχουν αρχικές σχετικές μελέτες, ενώ εκφράζονται έντονοι φόβοι ότι αυτά τα σχέδια τερματίζουν ουσιαστικά τον τομέα παραγωγής πυρομαχικών στην Ελλάδα, ενώ διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι οι εξαγγελίες υποκρύπτουν εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτών επενδυτών.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ):

«Το Κίνημα Αλλαγής με επανειλημμένες του παρεμβάσεις είχε επισημάνει τις αδιαφανείς προθέσεις της Κυβέρνησης για το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (Ε.Α.Σ.) που είναι η μοναδική βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών στη Χώρα μας.

Είχαμε εκφράσει την ανησυχία για το μέλλον της εταιρίας λόγω της κυβερνητικής αδιαφορίας να εκπονηθεί ένα ρεαλιστικό επιχειρησιακό σχέδιο από το οποίο θα προέκυπταν οι αναγκαίες δράσεις και πιθανές αναδιαρθρώσεις που έπρεπε να υλοποιηθούν για την εξυγίανση και ανάπτυξή της. Είχαμε επίσης εκφράσει φόβους ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ε.Α.Σ. ανεξάρτητα των αναγκών και της προοπτικής της.

Οι ανησυχίες και οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της διοίκησης της εταιρείας, προφανώς με έγκριση του πρωθυπουργού, περί μεταφοράς των εγκαταστάσεων της εταιρίας από τον Υμηττό προς το Λαύριο, χωρίς μια τέτοια δράση να απορρέει από κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο και από τις αναγκαίες σχετικές αναλυτικές μελέτες.

Πρόκειται για εξυπηρέτηση συμφερόντων που επιδιώκεται να καλυφθούν με την παράλληλη εξαγγελία μεταφοράς κάποιων υπουργείων στους χώρους του σημερινού εργοστασίου και δημιουργίας πρωθυπουργικού γραφείου στο παλαιό γραφείο του μακαρίτη επιχειρηματία Μποδοσάκη στον 7ο όροφο του κτιρίου της διοίκησης της εταιρείας;

Το Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο να εμποδίσει την διάλυση της εταιρείας, ειδικότερα σε μια περίοδο που η αμυντική βιομηχανία της χώρας θα έπρεπε να αποτελεί το κέντρο της κυβερνητικής προσοχής. Αναμένοντας τις επίσημες δηλώσεις του πρωθυπουργού το Κίνημα Αλλαγής επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια