Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή: Δημοτική Aρχή και λειτουργία εκπαιδευτικών δομών στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού

 

Κατά την περσινή σχολική χρονιά (2019-2020), αν και το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα να ζητηθεί ένας χρόνος αναστολής της λειτουργίας υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, ο «νέος» Δήμαρχος, με τη συνεργία της φυσικής ηγεσίας των εκπαιδευτικών και εν αγνοία του Υπουργείου, αποφάσισε τη λειτουργία παραρτημάτων Νηπιαγωγείων σε χώρους Δημοτικών Σχολείων.
 
Πέρυσι, ο Δήμαρχος με τη γνωστή φράση του "Εγώ δεν υπέγραψα πουθενά" ουσιαστικά επέτρεψε να λειτουργήσουν όλα τα παραρτήματα χωρίς Υπουργική Απόφαση σε χώρους σχεδόν ακατάλληλους, αναστατώνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.
 
Φέτος, για τη σχολική χρονιά 2020-2021, για άγνωστους σε εμάς λόγους, η Δημοτική αρχή έκρινε πως μόνο ένα παράρτημα χρειάζεται Υπουργική Απόφαση, (αυτό που στεγάζεται στο 9ο Δ.Σ. Δάφνης) ενώ τα υπόλοιπα όχι.
Αυτές οι πρακτικές, αν μη τι άλλο, θέτουν σε κίνδυνο τους μικρούς μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και ευτελίζουν κάθε έννοια χρηστής διαχείρισης.
 
Δυστυχώς, η «νέα» Δημοτική Αρχή βαδίζει σε δρόμους επικίνδυνους.
 
Σήμερα δε που οι συνθήκες απαιτούν εγρήγορση, κωφεύει, αδρανεί και έχει μετατραπεί σε ένα μεσάζοντα του Υπουργείου Παιδείας και των σχολικών μονάδων, καθώς και σε ένα μέσο ενημέρωσης κρουσμάτων του Δήμου μας.
Ουδέποτε εξέφρασε τη λογική πως όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ελεγχθούν για τον ιό.
 
Ουδέποτε συνειδητοποίησε πως οι υπεύθυνοι Covid-19 στις σχολικές μονάδες έχουν αυξημένες ανάγκες για επιπλέον μέσα προστασίας, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα τυχόν ύποπτα κρούσματα.
 
Δεν επιθυμούν να κατανοήσουν την ανάγκη υποβοήθησης του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων σε μέσα και επιπλέον προσωπικό, καθόσον τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ απαιτούν αυξημένες υποχρεώσεις των εργαζομένων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εγκαταλείψει τις αρχολίπαρες πρακτικές και να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις.
 
Εμείς και έτοιμοι είμαστε και προτάσεις έχουμε.
 
Η Δημοτική Αρχή, όμως, είναι σε θέση να ακολουθήσει τη νομιμότητα και τη φωνή της λογικής; Έχει τη δυνατότητα, άραγε, να ενεργεί ως εκπρόσωπος των δημοτών και όχι ως εκπρόσωπος παρέας;
Μακάρι να έχει αυτή τη δυνατότητα και να το αποδείξει άμεσα για την υγεία και την ασφάλεια όλων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια