Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Η Μικρή Ελενίτσα στους δρόμους του υμηττού

Μικρή Ελενίτσα:
"Αυτές τις μέρες στον δήμο μας, τον Δήμο Δάφνης Υμηττού, το 2018, γυρνώντας από το σχολείο μας, το πρώτο και δεύτερο δημοτικό σχολείο Υμηττού, αλλά και τα νηπιαγωγάκια τα αδερφάκια μας και τα μεγαλύτερα παιδάκια από το ΕΠΑΛ , πάμε και σινεμά. Το σκυλάδικο της γειτονιάς μας, επειδή έτσι τους κάνει "κέφι", πέταξαν όοοοολα τα παλιά του καθίσματα στη μεση του δρόμου και δεν μπορούμε περάσουμε από το πεζοδρόμιο, αλλά περπατάμε στη μέση της λεωφόρου. Τα καθίσματα αυτά μοιάζουν με του σινεμα και μας αρέσουν πολύ. Στο χάρτη είναι στο σημείο 3.
Αν πάλι κάποιο παιδάκι με τον παπού και τη γιαγιά, δεν θέλει να περπάτα στη μέση της λεωφόρου επειδή τους έκανε "κέφι" να πετάξου εκεί δυο φορτηγά σκουπίδια, μπορεί να πάει από απέναντι, από το σημείο 2. Εκεί κάποιος έχει πετάξει κάτι πόρτες και τζάμια στο πεζοδρόμιο και έτσι μπορούν τα παιδάκια που δεν θέλουν να κάνουν τον φακίρη, να περνάνε πάλι από τη μέση του δρόμου. Ο δήμος μας ο Δάφνης Υμηττού έχει φροντίσει κι έχουν βάλει κορίνες στη μέση και κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να μας πατήσει. Ουτε το λεωφορείο που περνά.
Αν κάποιο παιδάκι θέλει να το πατήσουν πιο δίπλα, μπορεί να πάει προς του Πέτρου και Παύλου, είναι στο χάρτη στο σημείο 1. Εκεί ο Δήμος μας έχει φροντίσει να μην τον ενοχλούν καμιά 50αρια μέτρα μαυρη σωλήνα που κλείνει το άλλο πεζοδρόμιο. Ετσι μπορουν τα παιδάκια να πανε όχι στου Πέτρου και Παύλου αλλά στον άγιο Πέτρο.
Με λίγα λόγια όλα τα παιδάκια που φεύγουν προς βορειοδυτικά μπορούν να περπατάνε μόνο στη μέση του δρόμου. Είναι πολύ ωραία στον Δήμο μας. Τον αγαπάμε πολύ γιατί μας προσέχει."