Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Καταγγελία για τη στάση Δημοτικής Αρχής και αστυνομικών δυνάμεων στο πλαίσιο κινητοποίησης ενάντια στα σχέδια συστέγασης Νηπιαγωγείων με Λύκειο

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης – Υμηττού» καταγγέλλει τη στάση της Δημοτικής Αρχής Τσιλίφη που με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε ρόλο «πορτιέρη» επιχείρησε να εμποδίσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαζικούς φορείς να εκφράσουν τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τους στο Δήμαρχο, στο πλαίσιο κινητοποίησης ενάντια στα σχέδια συστέγασης του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου με το 1ο Λύκειο Υμηττού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν μάλιστα στο σημείο να απαγορεύσουν την είσοδο στο Δημαρχείο σε εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης(!) που συμμετείχε στην κινητοποίηση για να στηρίξει τα αιτήματα εκπαιδευτικών και γονέων.

Με την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων η συνάντηση πραγματοποιήθηκε. Η Δημοτική Αρχή επέμεινε να προτάσσει ως «μοναδική λύση» τη μεταφορά των Νηπιαγωγείων στο 1ο Λύκειο παρά τις αιτιολογημένες ενστάσεις που διατύπωσαν οι φορείς. Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο κ. Δήμαρχος να διερωτάται «γιατί κανένα σχολείο δεν θέλει τα παιδάκια;», επιχειρώντας να θέσει γονείς και δασκάλους απέναντι, κρύβοντας για ακόμη μια φορά την ουσία: Ότι εδώ και 6 χρόνια που ψηφίστηκε ο νόμος που προέβλεπε την υποχρεωτικότητα της προσχολικής αγωγής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια για τη στελέχωση και τη στέγαση των νηπιαγωγείων, με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να εφαρμόζεται η αντιπαιδαγωγική «λύση» της στέγασής τους σε προαύλια και αίθουσες σχολείων ακόμα και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Αυτό που προσπαθεί να αποκρύψει η Δημοτική Αρχή, πετώντας το «μπαλάκι» των ευθυνών στην προηγούμενη, της οποίας όμως ήταν και η ίδια μέρος(!), είναι ότι τελικά όπως αποδεικνύεται στην πράξη κάθε μέρα, το κράτος και η τοπική διοίκηση δεν θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών σε σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο και υλοποιούν με κάθε τρόπο την πολιτική που αντιμετωπίζει τα παιδιά μας και τις ανάγκες τους ως κόστος. Αυτό επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι σημερινές εικόνες ντροπής στο Δημαρχείο της Δάφνης – Υμηττού με τον περισσό ζήλο των αστυνομικών δυνάμεων και τη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Το ξαναλέμε: Με την ασφάλεια και τη μόρφωση των παιδιών μας δεν θα παίζει κανείς!

Απαιτούμε:

  • Να βρεθεί άμεσα πραγματική λύση στο θέμα της στέγασης των νηπίων του 1ου και του 4ου Νηπιαγωγείου
  • Να δρομολογηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση η μόνιμη στέγασή τους, όπως και όλων των «συστεγαζόμενων» Νηπιαγωγείων σε νέα σύγχρονα και ασφαλή κτίρια
  • Να σχεδιαστεί άμεσα η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Ούτε σκέψη για στέγαση νηπίων μέσα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Επιτέλους να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως «πρόβλημα που πρέπει να λυθεί» και να αποκτήσουν σχολεία όμορφα, σύγχρονα, λειτουργικά, πλήρως στελεχωμένα με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, σχολεία που θα εκπληρώνουν απρόσκοπτα το σκοπό τους, σχολεία που θα προάγουν την αγάπη για την μόρφωση και όχι ερείπια τα οποία οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα τα βλέπουν με αποστροφή και φόβο.

Μαζί με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές δυναμώνουμε καθημερινά τον αγώνα για το σχολείο που έχουμε ανάγκη στον 21ο αιώνα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια