Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού: Νηπιαγωγεία… νομάδες

Με τη μεταφορά του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου Υμηττού σε… Λύκειο, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας που από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε με ερώτημα μας προς την Δημοτική Αρχή Τσιλίφη.

Τονίζουμε ξανά ότι είναι αδιανόητο στον 21ο αιώνα τα παιδιά μας να γίνονται «μπαλάκι», να αντιμετωπίζονται ως «πρόβλημα που πρέπει να λυθεί», να πετιούνται από δω κι από κει, χωρίς ποτέ να εξασφαλίζεται σύγχρονη και ασφαλής σχολική στέγη με όλες τις αναγκαίες υποδομές και ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Η λύση που προκρίνει η Δημοτική Αρχή είναι να μεταφέρει τα Νηπιαγωγεία μέσα στο χώρο του 1ου Λυκείου Υμηττού δεν είναι λύση, αλλά ένα ακόμα «μπάλωμα», το οποίο έχει μια σειρά ζητήματα που καθιστούν από αποτρεπτική έως και επικίνδυνη τη μεταφορά. Ζητήματα που αφορούν τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, την επικίνδυνη πρόσβαση πάνω στο δρόμο, την συνύπαρξη νηπίων στον ίδιο χώρο με εφήβους μαθητές Λυκείου, τον ίδιο τον περιορισμό απαραίτητων εγκαταστάσεων που καλύπτουν ανάγκες του Λυκείου.

Προβλήματα που έχει αναδείξει και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Λυκείου επισημαίνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη αφαιρεί αναγκαίες αίθουσες από το Λύκειο, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα 3ης Λυκείου, και οξύνεται ακόμη περισσότερο το πρόβλημα με τα υπεράριθμα τμήματα στις αίθουσες. Αυτό δηλαδή που σήμερα προκρίνεται ως άμεση λύση για τα νήπια, είναι η αυριανή τους καταδίκη.

Με την πρόφαση της διοίκησης ότι δεν προλαβαίνει να φτιάξει νέο κτίριο, η «προσωρινή λύση» έρχεται να προστεθεί στο «χρόνιο νόσημα» της (συ)-στέγασης των Νηπιαγωγείων που μόνο χειροτερεύει. Βέβαια δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, θα αποτυπωνόταν άλλωστε στον Προϋπολογισμό και στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Δεν είναι στις προτεραιότητες τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί… αυτές για τη Δημοτική Αρχή είναι κόστος. Η δημοτική αρχή να αφήσει τις δικαιολογίες και να βρει άμεσα χώρους για την κάλυψη των αναγκών, μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών.

Δεν θα παίζουμε με την ασφάλεια και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Τώρα να δοθεί πραγματική και οριστική λύση, να πάρει όλα τα μέτρα η Δημοτική Αρχή.

Διεκδικούμε την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων που να καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. 


Αθήνα

15/06/2024

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια