Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας της Δάφνης

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό του Κέντρου Υγείας Δάφνης κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Δάγκα Βιβή, Διγενή Σεμίνα, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Κτενά Αφροδίτη, Μανωλάκου Διαμάντω, Παφίλης Θανάσης και Τσοκάνης Χρήστος.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης :

«Το Κέντρο Υγείας Δάφνης, που καλύπτει τρεις Δήμους (Άγιος Δημήτριος, Άλιμος και Δάφνη-Υμηττό) με 148.469 πληθυσμό, λειτουργεί με τη φιλότιμη προσπάθεια των λίγων ιατρών και νοσηλευτών χωρίς να είναι δυνατόν να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι μετά τις 7.00 μ.μ. κλείνει το Κέντρο Υγείας. Εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος, ενώ παιδίατρος υπάρχει μόνο τις πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη στην περίπτωση που το παιδί τους ασθενήσει το απόγευμα. Επίσης ο γυναικολόγος υπάρχει ορισμένες μέρες και δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες υγείας των γυναικών.

Αρκετοί γιατροί είναι στα όρια συνταξιοδότησης και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για αναπλήρωση αυτών των θέσεων. Αν δεν σχεδιαστεί από τώρα η αναπλήρωσή τους με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού θα δημιουργηθεί επιπλέον πρόβλημα για να έχουν οι κάτοικοι της περιοχής υπηρεσίες Υγείας από τις αντίστοιχες ειδικότητες.

Ακόμα ο χώρος στέγασης του Κέντρου Υγείας δεν είναι κατάλληλος για την αξιοποίηση του τεχνολογικού ιατρικού εξοπλισμού που παραμένει στοιβαγμένος, ενώ απουσιάζει και το εξειδικευμένο προσωπικό για την λειτουργία του.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι φορείς της περιοχής έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις και διεκδικούν:

– Την πλήρη στελέχωση των ιατρείων με μόνιμους γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο/365 μέρες το χρόνο.

– Την εξασφάλιση κατάλληλου χώρου και εξοπλισμού με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα, κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα καθώς και δημιουργία πλήρως στελεχωμένου σταθμού ΕΚΑΒ.

Από την επικρατούσα κατάσταση και στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για εκ νέου θεμελίωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ουδεμία σχέση έχουν με την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, αντιθέτως συντελούν προς την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και ενισχύονται οι υπηρεσίες Υγείας ως πανάκριβο εμπόρευμα.

Αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, οι δημόσιες δομές Υγείας της περιοχής διαρκώς αποψιλώνονται και υποβαθμίζονται προς όφελος τελικά των ιδιωτικών φορέων και πολυκλινικών που ολοένα και πληθαίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποια μέτρα προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Δάφνης που εξυπηρετεί κατοίκους των τριών πολυπληθών δήμων, Αγ. Δημητρίου, Δάφνης – Υμηττού και Αλίμου, όσον αφορά την ουσιαστική στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό, βοηθητικό προσωπικό, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια