Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Κινηματογραφική Λέσχη Δήμου Δάφνης-Υμηττού Προβολή ταινίας «Το κολιέ» Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

 


Η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7:45 μ.μ. προβάλει την ταινία «Το κολιέ» σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Κανάκη.

Η προβολή θα γίνει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρ. Δημαρχείου Υμηττού (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός) με ελεύθερη είσοδο.

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δημήτρη Καλαντίδη, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος (Ο.Κ.Λ.Ε.).

“Δυο ζευγάρια μικροαστών που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση, ξεκινούν με τη θεία τους και τον δικηγόρο της, για το χωριό του μακαρίτη θείου, στον δρόμο όμως συμβαίνουν πολλά απρόοπτα, όπως ο ξαφνικός θάνατος της θείας, που αλλάζουν τη ροή των πραγμάτων και φέρνουν σε απελπιστική θέση του ήρωες. Μια εύστοχη σάτιρα του νεοπλουτισμού και του μικροαστισμού της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.”

 

Νίκος Κανάκης (1944-2024) 

Σπούδασε κινηματογράφο στο London Film School.

Η καριέρα του στο ελληνικό σινεμά ήταν ένας συνδυασμός των ρόλων του μοντέρ, του σκηνοθέτη και του παραγωγού.

Από τις αρχές τις δεκαετίας του ’70, συνεργάστηκε στενά και δημιουργικά με την εμβληματική Ελληνίδα ντοκιμαντερίστρια Αλίντα Δημητρίου, αλλά και με τον διευθυντή φωτογραφίας Αλέξη Γρίβα σε πολλές ταινίες του είδους αυτού.

Το 1985 υπέγραψε την μοναδική του μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας, «Το κολιέ», με συμπαραγωγό το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Στη δεκαετία του ’90, με την ιδιότητα του παραγωγού στήριξε πολλούς νέους σκηνοθέτες.

Επί σειρά ετών δίδαξε μοντάζ και θεωρία κινηματογράφου. στη Σχολή Κινηματογράφου «ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια