Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Δάφνης - Υμηττού έκανε την εκλογοαπολογιστικη του συνέλευση χθες 25-02-2024.

Στην πλούσια συζήτηση που έγινε, οι γυναίκες της περιοχής μας, ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υγεία, την παιδεία, την ανάγκη για ελεύθερο χρόνο και ελεύθερους χώρους, την ανησυχία που προκαλούν οι διεθνείς εξελίξεις.


Κατά την διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης μνήμης μπροστά στην συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη τη Δευτέρα 26/02 στις 19:30 στην πλατεία Υμηττού.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν:

ΚΑΠΗ Υμηττού (Παπαστράτου 14):
Κυριακή 25/02: 10:30 – 14:30 και 17:00 – 19:00
Δευτέρα 26/02: 17:00 – 20:00
Αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Υμηττού:
Τρίτη 27/02: 10:00 – 13:00
ΚΑΠΗ Δάφνης (Αγίας Βαρβάρας):
Σάββατο 02/03: 10:30 – 14:30 και 17:00 – 21:00
Κυριακή 03/03: 17:00 – 21:00

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6934534487
Mailsdimginekon@yahoo.gr

Καλούμε όλες τις γυναίκες και τους φορείς της γειτονιάς να συμμετέχουν στην αυριανή μας συγκέντρωση. Τις καλούμε να οργανωθούν τώρα στο σύλλογό τους δυναμώνοντας το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα και τις διεκδικήσεις μας στη Δάφνη και τον Υμηττό.









ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ 

Σε τρεις μέρες από την σημερινή μας συνέλευση, στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας -στην πλειοψηφία τους φοιτητές και νέα παιδιά- στις ράγες της πολιτικής «κόστους - οφέλους». Ένα χρόνο μετά, το σύνθημα "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας", που ακούστηκε δυνατά σε όλη την Ελλάδα από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, παραμένει επίκαιρο αφού στις ίδιες «ράγες» εκτροχιάζεται κάθε πλευρά της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών μας.
➢ Δεν έχει φύγει ο θυμός μας. Δεν έχει ξεθυμάνει η οργή. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από "το έγκλημα αυτό, να μην ξεχαστεί ,να μη συγκαλυφτεί". Να αναδειχτούν οι πραγματικοί ένοχοι που δεν είναι άλλοι από τις εγκληματικές πολιτικές της ΕΕ, των κυβερνήσεων και του αστικού κράτους που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, από το κυνήγι του κέρδους των εταιρειών.
➢ Σήμερα η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα. Οι μισθοί μας εξαντλούνται στις 19 κάθε μήνα για να σκάνε από τα κέρδη οι μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και σούπερ μάρκετ , οι ενεργειακοί κολοσσοί. Οι γυναίκες και οι οικογένειες μας δεν ξέρουμε που θα βρούμε χρήματα για να γεμίσουμε το καλάθι με τα απολύτως απαραίτητα, για να πληρώσουμε το πανάκριβο νοίκι.
➢ Χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά ζουν με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων. Καθημερινά στις γειτονιές μας βγάζουν στο σφυρί την περιουσία του λαού για να την αρπάξουν τα "κοράκια" των funds και οι τραπεζίτες.
➢ Είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα δημόσια Κέντρα Υγείας. Με βασικές ειδικότητες να λείπουν , με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλιπές σε αριθμό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτή είναι η κατάσταση και στα δύο Κέντρα Υγείας στη γειτονιά μας που διαμορφώνεται μέσα από την διαχρονική απαξίωση-υποβάθμιση τους την ίδια στιγμή που τα ιδιωτικά διαγνωστικά και κλινικές έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια. Τα νοσοκομεία έχουν βαρέσει κόκκινο . Ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες γιατί αυτό επιβάλλει το εμπορευματοποιημένο “νέο ΕΣΥ”, ενώ ήδη θεσμοθετήθηκε το νόμιμο “φακελάκι” και για απογευματινά χειρουργεία μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή Είμαστε αναγκασμένες να χρυσοπληρώνουμε για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ και στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων.
➢ Η υποχρηματοδότηση και η ελλιπής συντήρηση των σχολείων έχουν ως αποτέλεσμα να πέφτουν φεγγίτες και σοβάδες, τουαλέτες να μην λειτουργούν, υπόστεγα να ξηλώνονται μετατρέποντας σε πίστα του πατινάζ τους εξωτερικούς χώρους. Ο 
αντισεισμικός έλεγχος είναι στην καλύτερη περίπτωση μόνο οπτικός με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των παιδιών μας. Την ίδια ώρα από σχολεία έλλειπαν εκπαιδευτικοί μέχρι και τα Χριστούγεννα. Η μόρφωση και οι σπουδές των παιδιών μας μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Και αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση, προχωρά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, εξασφαλίζοντας για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επενδυτών που θέλουν να βάλουν στο χέρι και την Ανώτατη Εκπαίδευση, ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και υποβαθμίζοντας την αξία των πτυχίων. ➢ Οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάζουν πολλές γυναίκες να παραμένουν σε κακοποιητικό περιβάλλον για πολύ καιρό, με δραματικές συνέπειες τόσο για τη ζωή τους όσο και την ασφάλεια των παιδιών τους. Δεν είναι μόνο η ανεπάρκεια των δομών φιλοξενίας και οι μεγάλες ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας και στα Κέντρα Ψυχικής Υγείας. Την ίδια στιγμή κλείνουν τα 2 από τα 3 εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ – ΨΝΘ).
➢ Οι ελεύθεροι χώροι, οι χώροι πρασίνου, οι χώροι αθλητισμού είναι λιγοστοί και στις περισσότερες περιπτώσεις ασυντήρητοι. Ακόμα και οι οποίες δυνατότητες να δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι εξανεμίζονται, όπως γίνεται με την παράδοση της ΠΥΡΚΑΛ και αξιοποίηση της ως κυβερνητικού πάρκου, για τις ανάγκες των λίγων, του “τουριστικού θαύματος” της Αθήνας.
➢ Οι αυτοαπασχολούμενες και οι μικροί επαγγελματίες της περιοχής μας οδηγούνται στον αφανισμό με τη δυσβάσταχτη φορολογία , την ίδια στιγμή που πριμοδοτούνται οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!! Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες στης Δάφνης και του Υμηττού, σε όλους του εργαζόμενους και τον λαό της πόλης μας, σε κάθε φορέα της γειτονιάς να συμμετέχουν στη συγκέντρωση μνήμης που διοργανώνουμε στην πλατεία Υμηττού την Δευτέρα 26-2-2024 στις 7:30 μ.μ.. Υψώνουμε τις φωνές μας διεκδικώντας να πέσει άπλετο φως στις αιτίες του εγκλήματος. Απαιτούμε τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και του εισοδήματός μας. Στέλνουμε το αγωνιστικό μήνυμα στη γειτονιά και στις 28 Φλεβάρη απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια ,διεκδικώντας μισθούς και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Δάφνης Υμηττού (μέλος ΟΓΕ). 25-2-2024

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια