Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αντικειμενικές αξίες-ενστάσεις Δήμων: Ρίχνει «άκυρα» το ΥΠΟΙΚ

Προβληματίζει ο σχεδιασμός για νέες αναπροσαρμογές στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα και απ’ ό,τι φαίνεται οι διαδικασίες καθυστερούν σημαντικά με πιθανότητα να μην αλλάξει για κανέναν ο ΕΝΦΙΑ του 2024!

Οι ενστάσεις που έχουν εκφράσει οι περίπου 145 δήμοι για την τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών, εξετάζονται μία προς μία αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν φαίνεται να είναι επαρκώς τεκμηριωμένη. Αλλά και τα αιτήματα για μειώσεις τιμών που φαίνεται να έχουν κάποια βάση ακόμα και αν δικαιωθούν δεν θα έχουν αναδρομική ισχύ (δεν θα δοθεί δηλαδή επιστροφή φόρου για παλιές συναλλαγές, ΕΝΦΙΑ κτλ).

Για την ώρα πάντως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους δήμους και για τις δύο περιπτώσεις. Όλη αυτή η διαδικασία δε φαίνεται να τελειώνει εύκολα κάτι που είναι απαραίτητο για να περάσει η σκυτάλη στους εκτιμητές που θα πιάσουν δουλειά μέσα στο 2024. Έτσι λοιπόν θεωρείται κάπως δύσκολο η όλη άσκηση να έχει τελειώσει μέχρι το Μάιο όπου και αναμένονται τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ.

Εδώ το αίτημα του δήμου Δάφνης-Υμηττού για μείωση των αντικειμενικών αξιών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια