Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εκλογές ή μήπως δημοψήφισμα στον δήμο Δάφνης Υμηττού;

 


Της Όλγας Χριστινάκη στο tvxs.gr

Την Κυριακή, σε όλους τους δήμους της χώρας, οι πολίτες καλούνται να αναδείξουν τη δημοτική αρχή που θα διοικεί τον τόπο τους για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στην περίπτωση του δικού μας δήμου, ωστόσο, στον δήμο Δάφνης Υμηττού οι εκλογές αυτές δεν θα καθορίσουν μόνο την πορεία του δήμου στην καθημερινότητά του, που είναι τραγικά εγκαταλελειμμένος, αλλά θα καθορίσουν την ίδια τη φυσιογνωμία του δήμου για το από εδώ και πέρα.

Στην περιοχή μας την Κυριακή δεν έχουμε μόνο εκλογές, στην πραγματικότητα έχουμε και ένα είδος τοπικού δημοψηφίσματος. Η Κυβέρνηση έχοντας καταδικάσει τον δήμο μας να γίνει η «χύτρα» της δημόσιας διοίκησης με την περίφημη Υπουργούπολη στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, τα 9 Υπουργεία, τις 4 Ανεξάρτητες Αρχές, τους 15.000 υπαλλήλους, την αστυνομία, τις διαδηλώσεις, τους κλεισμένους δρόμους, το κυκλοφοριακό και περιβαλλοντικό έμφραγμα, την ταλαιπωρία από ένα απέραντο εργοτάξιο και την κατακόρυφη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, βρήκε ισχυρό δεκανίκι σε μια πρόθυμη δημοτική αρχή, που κρύβει επιμελώς το θέμα και τις προεκτάσεις του.

Εμείς, οι Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού, αμετακίνητοι στις θέσεις μας έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και έχουμε κάνει δράσεις για την ανάδειξη του θέματος, τονίζοντας ότι πρόκειται περί εγκλήματος, αφενός για τις επιπτώσεις που θα είναι επώδυνες και μη αναστρέψιμες και αφετέρου για τη μεγάλη ευκαιρία που χάνεται, να υπάρξει στην περιοχή μας ένα πάρκο ζωής, πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής, με πράσινο και με ανάδειξη των αρχιτεκτονικών διαμαντιών που ήδη υπάρχουν στον ιστορικό χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, ένα πάρκο που θα αναβάθμιζε τις γειτονιές μας και ναι, θα έφερνε ευημερία και ευζωία.

Είναι εξαιρετικής σημασίας η ψήφος της Κυριακής, καθώς οι δημότες έχουμε την ευκαιρία να αποφασίσουμε για εμάς και για το μέλλον του δήμου μας, όχι με την τετριμμένη έννοια των λέξεων, αλλά σε μια πραγματικά καθοριστικής σημασίας στιγμή. Ζητάμε την εντολή να φωτίσουμε, από τη θέση της δημοτικής αρχής, το ζήτημα της ΠΥΡΚΑΛ, να ενημερώσουμε τους πολίτες για την επερχόμενη καταστροφή και μαζί τους να σταματήσουμε τα σχέδια όσων θέλουν να τσιμεντώσουν την περιοχή μας για τα κέρδη τους. Ζητάμε την εντολή να δουλέψουμε ταυτόχρονα για έναν δήμο ανθρώπινο, καθαρό, προσβάσιμο, περιποιημένο, φιλικό, με πολιτισμό, αθλητισμό και παιδεία, έναν δήμο με ενσυναίσθηση.

Οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα μείνουμε αγκυλωμένοι στην υποτέλεια και τις μικροεξυπηρετήσεις, να μουρμουράμε για τη βρωμιά και την εγκατάλειψη ή αν θα γίνουμε ένας δήμος που αξίζει να ζεις σε αυτόν! Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να μη λείψει κανείς την Κυριακή. Να μη λείψει κανείς από τη στιγμή που θα διηγείται στα εγγόνια του χωρίς να αρχίζει με τα λόγια «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι γειτονιές που μύριζαν γιασεμί και ιστορία…..». Την Κυριακή σας οι δημότες Δάφνης Υμηττού επιλέγουν να ψηφίσουν ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ. Για να είναι υπερήφανοι για την ψήφο τους και τα επόμενα χρόνια.

*Όλγα Χριστινάκη, Υποψήφια Δήμαρχος Δάφνης Υμηττού με τον συνδυασμό Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια