Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού: Να αποσυρθεί η ανιστόρητη πρόσκληση της δημοτικής αρχής για την 28η Οκτωβρίου

 

Καταδικάζουμε την ανιστόρητη αναφορά στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής με τη φωτογραφία (!) του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της προσκλήσης.

Οι ίδιοι που τιμάνε τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, τιμάνε σήμερα και το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ.

Έτσι για την ιστορία…

Το «όχι» του Μεταξά στους Ιταλούς ειπώθηκε γιατί Έλληνες πλουτοκράτες που είχαν το πάνω χέρι στις εξελίξεις, συνδέονταν, ήταν με τη μεριά των Βρετανών. Δεν είχε σχέση με τις αγνές προθέσεις που εξέφραζε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.

Άλλωστε, την ώρα που ο λαός αντιστεκόταν στην ιταλική εισβολή, ο Μεταξάς έγραφε στο ημερολόγιό του πως τον ανησυχεί η «υπεραισιόδοξος κοινή γνώμη». Ο υποστράτηγος Π. Πετρουτσόπουλος έγραψε επίσης πως «η Ανώτατη Ηγεσία δεν επίστευεν εις την νίκην, αλλά ήθελεν να ρίψωμεν μερικούς πυροβολισμούς διά την τιμήν των όπλων μας».

Ο λαός, οι απλοί φαντάροι, τίμιοι αξιωματικοί του Στρατού πολέμησαν με σθένος και ηρωισμό και κατάφεραν να πετάξουν τους Ιταλούς έξω απ’ τα ελληνικά εδάφη. Όμως, όταν τον Απρίλη του ’41 επιτέθηκε η ναζιστική Γερμανία, μέσα σε λίγες μέρες δόθηκε η εντολή για συνθηκολόγηση άνευ όρων, ενώ ακόμα πολεμούσαν. Έτσι η χώρα βρέθηκε κάτω από την τριπλή κατοχή των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων φασιστών.

Ε όχι και να τιμάμε τους δικτάτορες στη Δάφνη – Υμηττό της αντίστασης. Να αποσυρθεί άμεσα η φωτογραφία της πρόσκλησης με τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

ΥΓ. Οι δύο πιο διαδεδομένοι όρκοι εκείνης της εποχής τα λένε όλα…

Όρκος ταγματασφαλίτη:
«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ».

Αυτούς υμνούν σήμερα οι κάθε λογής φασίστες. Τα Τάγματα Ασφαλείας που δημιούργησαν οι κατοχικές κυβερνήσεις με τη σύμφωνη γνώμη των Άγγλων, δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς, ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές.

Όρκος ΕΛΑΣίτη:
«Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.

Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια