Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανδρέας Ανδρουλάκης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης-Υμηττού - Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Σωληνάρι Βοιωτίας. Είμαι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη και του πανεπιστημίου της Κολωνίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο Δημοσιογραφικό Εργαστήρι Αθηνών και έχω εργαστεί στο θέατρο, στο σινεμά ,στην τηλεόραση και ως ραδιοφωνικός παραγωγός.
Από το 2018 διδάσκω την τέχνη της υποκριτικής και του αυτοσχεδιασμού στη Σχολή Βεάκη. Το 2019 με την ταινία ‘DEATH OF THE FATHER”, του Βασίλη Δούσκου κέρδισα το πρώτο βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Best Actor) στο VERACRUZ SHORT FILM FESTIVAL MEXICO.

Στον κινηματογράφο έχω συμμετάσχει σε πάνω από 25 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, σε Ελληνικές και ξένες παραγωγές κι έχω συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με σκηνοθέτες όπως οι Οσκαρικοί Fernando Trueba και Costa Gavras , και με τον Αλέξανδρο Αβρανά στην ταινία” Miss Violence “,που κέρδισε Silver Lion στη Βενετία το 2013.

Έχω δουλέψει στην Ελληνική και στην Γερμανική τηλεόραση σε σειρές και τηλεταινίες, όπως, Μία Νύχτα Του Αυγούστου, Άγριες Μέλισσες (Διαφάνι 1920 Γέρο Σέργιος Σεβαστός), Γυναίκα Χωρίς Όνομα, Ού Φονεύσεις ,Κόκκινος Κύκλος ,10 η Εντολή, Safe Sex, Σόλο Καριέρα, Αληθινοί Έρωτες , Αν μ΄ αγαπάς, Μαύρα Μεσάνυχτα, Οίκος Αντοχής, Πεθαίνω για Σένα, 3 ος Νόμος, Πιάτσα Κολωνάκι, Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα , Lost in Athens, Athen Krimi- Trojanische Pferde ( ARD/Degeto ,Deutsche Fernsehen).

Στο Θέατρο έχω συνεργαστεί τόσο με μικρές θεατρικές ομάδες όσο και με μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς σε παραστάσεις που πέραν των άλλων, έχουν παρουσιαστεί στα μεγάλα Ελληνικά φεστιβάλ (Ηρωδείου και Επιδαύρου). Η πιο πρόσφατη θεατρική μου συνεργασία ήταν με το Θέατρο Παλλάς στο «Τρίτο Στεφάνι» του Κ. Ταχτσή σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη. Από το 1999 και μέχρι το 2003 με το θέατρο ΑΤΤΙΣ , συμμετείχα σε παραστάσεις αρχαίου δράματος που παρουσιάστηκαν κυρίως σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού όπως ήταν η Θεατρική Ολυμπιάδα στη Μόσχα (2001), το Ιβηροαμερικανικό φεστιβάλ στη Μπογκοτά ,η Volksbuhne στο Βερολίνο κ.ά.

Από το 2005 είμαι κάτοικος Δάφνης. Είμαι πατέρας δυο παιδιών 9 και 4 ετών αντίστοιχα και παντρεμένος με την Μαριάνθη Κυρίου , που είναι επίσης ηθοποιός και γυμνάστρια κι έχουμε ιδρύσει από κοινού το 2011 την θεατρική ομάδα viAthens.

Ευχαριστώ την Όλγα Χριστινάκη που με συμπεριέλαβε στο συνδυασμό ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ως υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Η Όλγα έχει ήδη δώσει το στίγμα της! Αγαπά πραγματικά την ευθύνη και μπορεί να εργαστεί με ζήλο κάνοντας την πόλη μας ομορφότερη, δίνοντας λύσεις στα κοινά μας προβλήματα, εισπράττοντας τις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης μας!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια