Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Μπακογιάννης: To πρότζεκτ της ΠΥΡΚΑΛ απαιτεί σχεδιασμό και μελέτη ως προς τις επιπτώσεις του και τις συνέπειές του στο κέντρο.

 


Ο νυν -και εκ νέου υποψήφιος- δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλά στην «Εφ.Συν.» για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, τον «Μεγάλο Περίπατο» την ΠΥΡΚΑΛ, αλλά και την υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Διαθέσεις αυτοκριτικής εμφανίζει ο Κώστας Μπακογιάννης αναφορικά με τον «Μεγάλο Περίπατο». Ο νυν -κι εκ νέου υποψήφιος- δήμαρχος Αθηναίων παραδέχεται το λάθος του με την Πανεπιστημίου και υποστηρίζει ότι δεν θα επιτρέψει «το λάθος αυτό να γίνει σφάλμα, δηλαδή να επαναληφθεί». Απαντώντας σε ένα σύνολο ερωτημάτων της «Εφ.Συν.» -πλην ενός...- στέλνει μηνύματα στην κυβέρνηση αναφορικά με το πρότζεκτ της ΠΥΡΚΑΛ, αλλά και σε «οποιονδήποτε νεοναζί θέλει να κατέβει στις γειτονιές της πόλης. Δεν θα βρει κόκκινα χαλιά στρωμένα», τονίζει. Οσον αφορά το πολιτικό του μέλλον, διαβεβαιώνει ότι «δεν θα πάω πουθενά» και θα παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων και στην Αυτοδιοίκηση.

● Αν επανεκλεγείτε, τι σχεδιάζετε για το αθηναϊκό κέντρο; Σας προβληματίζουν οι επιπτώσεις του πρότζεκτ της ΠΥΡΚΑΛ στην πρωτεύουσα;

Έχουμε και στο παρελθόν μιλήσει για την ΠΥΡΚΑΛ. Εχουμε συζητήσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο κι έχουμε και έχω πάρει μια ξεκάθαρη θέση: το πρότζεκτ της ΠΥΡΚΑΛ απαιτεί σχεδιασμό και μελέτη ως προς τις επιπτώσεις της και τις συνέπειές της στο Κέντρο. Εάν και εφόσον προχωρήσει και υλοποιηθεί, θα βρεθούμε με πάνω από 130 άδεια κτήρια, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη αρκετά, έως πολλά, άδεια κτήρια που έχουμε στην Αθήνα και για τα οποία πρέπει να υπάρξει πρόνοια. Εχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Προβλέπει την αξιοποίηση αυτού του κτηριακού αποθέματος, είτε για λόγους πολιτιστικούς, είτε ως κοινωνική κατοικία, είτε για λόγους επενδυτικούς, ή ακόμα, κάποια κτήρια που δεν έχουν αρχιτεκτονική αξία, προβλέπεται να τα γκρεμίσουμε για να κερδίσουμε τον ελεύθερο χώρο που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη στην πόλη. Να συμφωνήσουμε ότι θα πρέπει όλοι να μιλάμε συμπληρωματικά και να μην επιτρέπουμε στους εαυτούς μας εγωισμούς ή θεσμικούς ανταγωνισμούς. Μιλώ για μια αλλαγή στο μοντέλο το οποίο έχουμε στην Αθήνα αυτή τη στιγμή. Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα μας επιτρέψει να λειτουργούμε συνεργατικά, από κάτω προς τα πάνω και ταυτόχρονα από πάνω προς τα κάτω. Βλέπετε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πάρα πολύ μεγάλες. Οι πρόσφατες φωτιές, αυτή η τραγωδία, ανέδειξε τις πολύ μεγάλες ανάγκες που έχει η πόλη, όχι μόνο για το αύριο, αλλά και για το σήμερα. Ο κίνδυνος, να το πω καθ’ υπερβολήν, η Αθήνα να καίγεται το καλοκαίρι και να πνίγεται το χειμώνα είναι υπαρκτός, είναι εδώ. Τι άλλο πρέπει να συμβεί επιτέλους για να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να πορευόμαστε το 2023, το 2030, με τη λογική της δεκαετίας του ‘90;

Δείτε εδώ την υπόλοιπη συνέντευξη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια