Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συνεχίζει η ΜΑΡΙΔΑ με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβριο 2023 σε Δάφνη Υμηττό. 

Την αυτόνομη κάθοδό της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης – Υμηττού» – Μ.ΑΡΙ.Δ.Α., με επικεφαλής τον Γιώργο Μητροβγένη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Η δημοτική συλλογικότητα της Μαχόμενης Αριστεράς στην Δάφνη-Υμηττό Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. ανακοινώνει την κάθοδο της στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο νυν δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μητροβγένης.

Η 20χρονη πορεία της ΜΑΡΙΔΑ μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο είναι καταγεγραμμένη σε εχθρούς και φίλους της περιοχής σαν μια ανυπότακτη αντικαπιταλιστική, αντιφασιστική αντιπολεμική και αντικυβερνητική συλλογικότητα. Απέναντι σε λογικές ανάθεσης και επιλογής διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής στον δήμο-τοπικό κράτος η ΜΑΡΙΔΑ ήταν και θα είναι ενάντια στην λαίλαπα των ιδιωτικοποιήσεων και την διάλυση του κοινωνικού κράτους από την επιδρομή των μεγαλοκαρχαριών του κεφαλαίου προτάσσοντας τις λαϊκές ανάγκες τα εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Με τις παρεμβάσεις μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με τις κινηματικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες τοπικά αλλά και μαζί με το πανελλαδικό δίκτυο κινήσεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς είμαστε παρόντες σε κάθε μεγάλο και μικρό θέμα αφορά την ζωή των δημοτών. Ταυτόχρονα συζητάμε και επιδιώκουμε κοινή δράση και συνεργασίες με άλλες συλλογικότητες, αυτοδιοικητικά σχήματα και ανένταχτους αγωνιστές.

Είναι φανερό πως μεγάλα θέματα όπως η ΠΥΡΚΑΛ/Υπουργούπολη, ο Λόφος Κοπανά/θέατρα βράχων και η Γυμναστική Ακαδημία που θα αλλάξουν την πόλη μας είναι πολύ σοβαρά για να τα χειριστούν ερήμην μας οι κομματικοί εγκάθετοι της ΝΔ και του Σύριζα που έχουν αποδείξει την υποταγή στις αστικές επιλογές του κεφαλαίου.

Αλλά και στα υπόλοιπα όπως η έλλειψη προσωπικού, οι ολιγόμηνες συμβάσεις ομηρίας, η καθαριότητα ,η ανύπαρκτη δημοτική συγκοινωνία, οι προβληματικοί παιδικοί σταθμοί και παιδικές χάρες δεν θα λυθούν όσο το ρουσφέτι και η εκλογική πελατεία αποτελούν το κύριο μηχανισμό στήριξης της δημοτικής αρχής που με την σειρά της είναι ιμάντας μεταβίβασης της κεντρικής κρατικής μηχανής. Είναι γι αυτό που υποψήφιοι δήμαρχοι χτίζουν τα ψηφοδέλτια τους τάζοντας έμμισθες θέσεις και εξυπηρετήσεις σε περίπτωση εκλογής τους έτσι που η «αυτοδιοίκηση» είναι συνώνυμο με γραφείο ευρέσεως εργασίας του τοπικού κράτους.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη διεκδικούμε την ψήφο των δημοτών για να πάρουμε τις τύχες και την ζωή που μας κλέβουν στα χέρια μας. Ενάντια στον παραγοντισμό, τις πελατειακές σχέσεις και αδιαφανείς διαδικασίες.

Για ένα μαζικό ΟΧΙ στην εύθραυστη παντοδυναμία δεξιάς και ακροδεξιάς και την δημιουργία ενός κινήματος ανατροπής από τα κάτω.

Να ανατρέψουμε το στημένο σκηνικό που προσπαθούν κανάλια, κυβέρνηση και Greek Mafia προπαγανδίζοντας πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την υποταγή σε όσα γίνονται για εμάς χωρίς εμάς.

Ας εγερθούμε, ας αγωνιστούμε, θα νικήσουμε…..

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβριο 2023 σε Δάφνη Υμηττό. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια