Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Τάσος Μπινίσκος: «Ολοκληρώσαμε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος του και τα καλύτερα είναι μπροστά…»


Συνέντευξη παραχώρησε στην επικοινωνία fm 94 ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Τάσος Μπινίσκος.

Ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος υποστηρίζει πως παρά τις κρίσεις που δυσκόλεψαν τις συνθήκες κατάφερε να υλοποιήσει τα περισσότερα από όσα περιελάμβανε το πρόγραμμα του το 2019. Ωστόσο, κατέθεσε στις «Δημοτικές Διαπλοκές» το όραμα του για την πόλη εφόσον του δοθεί η ευκαιρία για μια δεύτερη θητεία.

Για το θέμα της δημιουργίας κυβερνητικού πάρκου στην πρώην ΠΥΡΚΑΛ ανέφερε: 

Ο δήμος δεν είναι αντίθετος. Έχει βγει ομόφωνο ψήφισμα ότι είμαστε υπέρ, με κάποια πράγματα που έχουμε ζητήσει. Όταν γίνεται ένα μεγάλο έργο, γίνεται ένας διάλογος και ζητάς πράγματα, διορθώσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτό κάναμε και εμείς. Ζητήσαμε 12 σημεία, θα συνυπολογιστούν και είμαστε εδώ πάλι να συζητήσουμε. 

Σχετικά με το κυκλοφορικό πρόβλημα που θα δημιουργήσει το κυβερνητικό πάρκο στην πόλη ανέφερε:

Έχουν ήδη προσδιοριστεί δύο πάρκινγκ και πλέον κινούμαστε στην πράσινη μετακίνηση και πρέπει να αφήσουμε το αυτοκίνητό μας και να πηγαίνουμε, εφόσον μας το επιτρέπουν και οι συγκοινωνίες, είτε με αστική συγκοινωνία, είτε με μετρό, είτε με λεωφορία, είτε με οτιδήποτε υπάρχει. Στα 300 μέτρα υπάρχει στάση μετρό Δάφνης και συζητιέται μήπως γίνει κάποια υπόγεια διάβαση για να μπαίνει απευθείας μέσα στο πάρκο, μέχρι να 'ρθει η γραμμή που θα είναι μέσα. 

Σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του δήμου στον σχεδιασμό του έργου ανέφερε:

Δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι μελέτες, είχαμε και τις εκλογές που λίγο καθυστέρησαν το όλο θέμα, παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα είμαστε εδώ να ξανασυζητήσουμε.

Στη διαδικασία τον μελετών συμμετέχει ο δήμος. Φτιάχνουν αυτοί με τους μελετητές που έχουν βάλει τις μελέτες, εμείς τις παραλαμβάνουμε και μετά το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει τα υπέρ και τα κατά μιας μελέτης ή τους προβληματισμούς του και καταθέτει προτάσεις, όπως κάναμε και με τη ΣΜΠΕ, ακριβώς το ίδιο πράγμα, έτσι θα κάνουμε και με τις υπόλοιπες.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξή του:

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτώβριο 2023 σε Δάφνη Υμηττό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια