Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εργαστήρι Παγωτού στη Δάφνη : Παράδοση στην απόλαυση από το 1967

 Η Σταυρούλα Παρίση έζησε το όνειρο κάθε λάτρη του παγωτού, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στα παγωτά. Τα διδάχτηκε από τους γονείς της, Βασίλη και Σοφία, οι οποίοι ήταν αυτοδίδακτοι, έχτισαν το 1967 κάτι ολοκληρωτικά δικό τους, έστησαν αναλογίες που δε θα βρεις σε κανένα συνταγολόγιο, πειραματίστηκαν, δοκίμασαν, γεύτηκαν κι έφτιαξαν το τέλειο, το οποίο η Σταυρούλα συνεχίζει μέχρι σήμερα. 


Το παγωτό στο Εργαστήρι Παγωτού στις αρχές της οδού Μπουμπουλίνας στη Δάφνη, έχει το δικό του ειδικό βάρος, μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας απολαυστικές διαδρομές στον ουρανίσκο, μια εθιστική βανιλένια κρέμα που μυρίζει φρεσκάδα. Η παραγωγή μικρή, με τις ίδιες 7 κλασικές γεύσεις διαχρονικά: κρέµα, κακάο, φράουλα, φυστίκι, καϊµάκι και παρφέ, το οποίο εδώ είναι όνομα και πράγμα! 


Τα υλικά αγνά, χωρίς καμία επεξεργασία, σαν το τελευταίο προπύργιο πριν την επέλαση της παγκοσμιοποίησης, των έτοιμων μιγμάτων, των συντηρητικών. Αυτά τα αγνά, αληθινά υλικά ξεκίνησαν να αναμειγνύονται με φροντίδα στην πρώτη παγωτομηχανή που ο ίδιος ο κύριος Βασίλης κατασκεύασε και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα την γλυκιά παράδοση πλήρως εναρμονισμένη με την εποχή, με νέες τεχνολογίες. Τα παγωτά τους μας γυρνάνε πίσω σε απλούστερες μνήμες σαν συμπόσια στη περατζάδα, όλη η Αθήνα έκανε και συνεχίζει να κάνει ουρές για χάρη τους, γι’ αυτή τη συγκινητική νοστιμιά. 


Ρουστίκ κι αυθεντικό σαν χρονοκάψουλα στην παράδοση, το Εργαστήρι Παγωτού συνεχίζει ακάθεκτο μια διαδρομή ποιότητας που πρώτα απ’όλα έχει ψυχή. Δουλεύει 7 μήνες τον χρόνο, από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβρη. 

Εργαστήρι Παγωτού Σταυρούλας Παρίση
Μπουμπουλίνας 4, Δάφνη, τηλ. 2109026251 | FacebookΠηγή: athenshotspots.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια