Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Elite League – Αρχίζουν τα play out: Αμύντας – Αγρίνιο Τετάρτη 10/5/2023

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής φάσης της Elite League Ερρίκος Ντυνάν, η κατάταξή της, στέλνει τον Αθλητικό Όμιλο Υμηττού Αμύντα στην επόμενη φάση των play out, παρόλο τον πρωταθληματικό του Β’ γύρο, με 9 ροζ φύλλα στα συνολικά 13 των 30 αγωνιστικών. Η σειρά ξεκινάει την Τετάρτη 10 Μαΐου (17:00), στον Υμηττό, όπου έρχεται το Αγρίνιο.

Η παραμονή θα κριθεί στις 3 νίκες και το σκορ είναι αυτήν τη στιγμή, 1-1, από τη νίκη της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας, στον Α’ γύρο (74-67), που ήταν η παρθενική νίκη της, απέναντι στην ομάδα του Υμηττού, στα τέσσερα χρόνια που οι δύο ομάδες συνυπάρχουν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και τη ρεβάνς στην “Πυρκάλ” (86-62), στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η φετινή σεζόν για τους Αγρινιώτες είναι η τέταρτη στην Α2 Ανδρών, κλείνοντας την κανονική φάση με ρεκόρ νικών/ηττών 10/20. Στον πάγκο της ομάδας της Δυτικής Ελλάδας, μετά την ήττα από τον Αμύντα, βρίσκεται ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που είχε σώσει πέρυσι με το Αγρίνιο την κατηγορία στα πλέι άουτ, αντικαθιστώντας τον Κώστα Κεραμιδά.

Η προϊστορία των αναμετρήσεων μας πηγαίνει στις δύο “ιδιαίτερες” περιόδους της πανδημίας. Την περίοδο 2020-21, με το τροποποιημένο πρόγραμμα, οι Αγρινιώτες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα μέχρι τη διακοπή, και στην 4η αγωνιστική του Α’ γύρου ηττήθηκαν από τους “πορτοκαλί” (68-60), στον Υμηττό, ενώ την προηγούμενη σεζόν (2019-20), μέχρι την οριστική διακοπή, σε ένα συναρπαστικό ματς, στο Αγρίνιο, για την 7η αγωνιστική, οι φιλοξενούμενοι νίκησαν στην παράταση με σκορ 76-80 και πριν ακριβώς την τέλεση του αγώνα του Β’ γύρου, στον Υμηττό, το πρωτάθλημα αναστάλθηκε, λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Την περασμένη σεζόν η ομάδα του Υμηττού πήρε το ροζ φύλλο και στις δύο αναμετρήσεις, επιστρέφοντας από την πόλη της Δυτικής Ελλάδας με το διπλό, στην τελευταία αγωνιστική του Α’ γύρου (61-70) και νίκη με σκορ 115-72 στην τελευταία βραδιά ως παίκτη του Λεωνίδα Ζούπα.


κλειστό Υμηττού | Τετάρτη 10 Μαΐου | 17:00

ΑΟ Αμύντας – ΑΟ Αγρινίου

Ο αγώνας θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσα από το επίσημο κανάλι της Ομοσπονδίας στο YouTube, στην ακόλουθη διεύθυνση Αμύντας-Αγρίνιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια