Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


«Το μαγικό σεντούκι» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Έφης Μεράβογλου, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

 «Το μαγικό σεντούκι» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Έφης Μεράβογλου, στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 2022-2023

«Το μαγικό σεντούκι» είναι ένα διαδραστικό θεατρικό έργο και απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 9 ετών. Είναι ένα υπέροχο παραμύθι καθώς εγκαινιάζει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της γνώσης. Με έναν περίτεχνο τρόπο, περιπλέκεται η ελληνική Μυθολογία, η γλώσσα μας, οι πλανήτες, οι νότες του πενταγράμμου, οι έννοιες παρελθόν-παρόν-μέλλον, η σημασία της διαφορετικότητας. Οι δημιουργικές ασκήσεις που εμπεριέχονται, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς ώστε να φέρουν τους μικρούς μας φίλους σε μία πρώτη επαφή με την τέχνη, τον πολιτισμό και την επιστήμη. 

Το βασικότερο συστατικό μας όμως είναι η δύναμη της αγάπης, η δύναμη που μας ενώνει και όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο από χρώματα, έναν κόσμο όπως τον βλέπουν τα παιδιά... έναν κόσμο Αγάπης!


Λίγα λόγια για το έργο μας: 

Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε η ασπρόμαυρη πόλη. Κανένας άνθρωπος δε διασκέδαζε, χαμογελούσε, τραγουδούσε, έπαιζε. Ο ήλιος είχε εξαφανιστεί, ήταν θλιμμένος. 

Η ιστορία μας όμως ξεκινάει από τα χρόνια τα παλιά, τότε που οι θεοί κατοικούσαν στον Όλυμπο και ο Δίας με τη Μνημοσύνη απέκτησαν 9 κόρες. Κάθε φορά που κάποιος ήθελε να γιορτάσει εκείνες βρίσκονταν εκεί. Ο κόσμος ήταν πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. 

Τα είχαν όλα, ώσπου, αρκετά χρόνια μετά, τη Βασιλεία ανέλαβε ένας πολύ κακός άνθρωπος που μισούσε να ακούει χορούς, γλέντια, τραγούδια, να βλέπει ευτυχισμένους ανθρώπους. Ξεγέλασε τις μούσες, τις μάγεψε και τις φυλάκισε σε ένα μεγάλο κλουβί. Τις ήθελε δικές του. Εκείνες μέρα με τη μέρα μαραζώνανε, οι φωνές τους είχαν χάσει τη φρεσκάδα τους και η ζωντάνια τους για ζωή χανότανε. Ο μικρός γιος του Βασιλιά διέταξε να τις μεταμορφώσουν σε κέρματα. Η πόλη μαράζωσε και σκοτείνιασε. 

Πολλά χρόνια μετά, ένας ψαράς βρήκε ένα πουγκί στη θάλασσα και το φύλαξε στο σπίτι του. Ήταν πολύ φτωχός και ανοίγοντας το πουγκί άρχισε να κλαίει. Τα δάκρυά του ζωντάνεψαν τις 9 μούσες. Ο Ψαράς άρχισε να γελά με την καρδιά του. Οι δουλειές του καλυτέρεψαν, απέκτησε χρήματα και οι μούσες ήταν η συντροφιά του, κλεισμένες σε ένα σεντούκι. Η μικρή Αννούλα, η εγγονή του, βρήκε το πουγκί και αποφάσισε πως θα το κάνει δώρο στον ήλιο για να αποκτήσει πάλι το φως του. Ήταν έτοιμη να αλλάξει τον κόσμο. Να ξαναγίνει ο κόσμος όπως παλιά!


Συντελεστές:

Κείμενα - Σκηνοθεσία - Στίχοι: Έφη Μεράβογλου 

Βοηθός σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου

Μουσική σύνθεση (πρωτότυπη): Αριστέα Ανύση 

Κατασκευές: η ομάδα

Σχεδιασμός φωτισμών - Χειρισμός ήχου και φωτισμών: Στεφανία Μακριαλέα

Κοστούμια: 92 Art 

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Κάλτσας


Ευχαριστούμε τον κύριο Αργύρη Αμερικάνο για την πολύτιμη βοήθειά του και τις ειδικές κατασκευές 

Μουσικός επί σκηνής (κιθάρα, βιολί, γιουκαλίλι, κρουστά): Αριστέα Ανύση

Παίζουν οι: Βίκυ Αμερικάνου, Ειρήνη Κόβα, Αλίκη Λατσίνου, Μαρίζα ΜανατάκηΠληροφορίες:

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον 

Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος 173 43 (δίπλα στον σταθμό Μετρό: «Δάφνη», Έξοδος: «Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου»)

Τηλέφωνο: 6983930220

E-mail: ergotaxion@gmail.com 

Facebook page: www.facebook.com/ergotaxionspace

Από το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 


Ημέρα και ώρα παραστάσεων: Σάββατο στις 11:00 


Η παράστασή μας μπορεί να ταξιδέψει και στο σχολείο σας. Επικοινωνία για σχολεία και ομάδες στο τηλέφωνο: 6983930220.


Τιμές εισιτηρίων: 

- 08 ευρώ (κανονικό)

- 06 ευρώ (ομαδικό, άνω των 8 ατόμων)


Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr/tickets/theater/to-magiko-sentouki


Διάρκεια: 60 λεπτάΕπιμέλεια άρθρου: Σέρρας Πλάτων - city-in-action.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια