Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Τρωγοπίνοντας σε Δάφνη και Άγιο Δημήτριο


Γράφει ο  Νικόλας Γεωργιακώδης στο in2life.gr

Θες να φας καλά; Θες μεζεδάκια για τη μέση; Θες κρητική κουζίνα; Θες ατόφιο κρέας; Δάφνη και Άγιος Δημήτριος είναι… εκεί για εσένα, καλοφαγά αναγνώστη, και προσφέρουν μπόλικες επιλογές για να στρωθείς και να ξεκινήσεις το τσιμπούσι.

Καταφύγιο

Χρήστου Μιχαλοπούλου 38, Δάφνη, τηλ.: 2109713740

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Δάφνης, το Καταφύγιο βγάζει τραπεζάκια πάνω στην πλατεία ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, και μας δίνει… στέγη για να απολαύσουμε εκλεκτά πιάτα κρητικής κουζίνας μαζί με εξαιρετική ρακή. Δοκίμασε οπωσδήποτε τα χορτοκαλιτσούνια, την σφακιανή πίτα, τους γεμιστούς κολοκυθανθούς, το ρεθυμνιώτικο μπουρέκι με πικάντικο κιμά, απάκι και γραβιέρα, τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι, ρόκα και τυρομάλαμα, τους κολοκυθοκεφτέδες και το τσιγαριαστό αρνί. Με τις απαραίτητες ρακές, ο λογαριασμός στο τέλος δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15-17€ το άτομο.

Κρεατοφαγείον Τσούτσουρας

Μιχαλόπουλου 32, Δάφνη, τηλ: 21 0971 7649

Μια χασαποταβέρνα 80 και βάλε χρονών, στέκει αγέρωχη με την όμορφη αυλή της, βγάζοντας καθημερινά λαχταριστά ψητά της ώρας, αλλά και σουβλιστά για να σου τρέξουν τα σάλια. Εδώ το τσιμπούσι περιλαμβάνει απαραιτήτως φοβερά αρνίσια παϊδάκια, μαλακά και ζουμερά, σωστά ψημένη μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια, ψαρονέφρι, πανσέτα, μπιφτέκια, ποικιλίες για παρέες και φυσικά εξαιρετικό κοκορέτσι και κοντοσούβλι. Μαζί με νοστιμότατα ορεκτικά, όπως μπουρεκάκια, σαγανάκι, τζατζίκι και τυροπιτάρι και κρασί, ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο.

Τα φιλετάκια

Εθνάρχου Μακαρίου 126 και Δράμας, Δάφνη, τηλ: 21 0973 0682

Μια πανέμορφη αυλή στη Δάφνη, με χαλικάκι, δέντρα και ξύλινα τραπεζάκια. βαστά από το 1966 και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για όσους αγαπούνν το σωστό, το ωραίο, το ζουμερό το κρέας. Σπεσιαλιτέ σε αυτήν την ταβέρνα, όπως προδίδει το όνομά της, τα φιλετάκια χοιρινά, κοτόπουλο και μοσχάρι. Όόμως, και ο υπόλοιπος κατάλογος είναι ωραιότατος: πολύ ωραία φάβα, παϊδάκια, λουκάνικο χωριάτικο, τζατζίκι και χειροποίητες πατάτες συμπληρώνουν την γευστική κρεατοφαγική εμπειρία. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί.

Το Ρεμούτσικο

Αγίου Δημητρίου 120, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 2109704515

Σε ένα κτίριο που μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής, με μια υπέροχη αυλή, αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα σερβίρει κλασικά αλλά εξαίσια μεζεδάκια σαν τις μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα και ντομάτα, τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και το σουτζούκι στα κάρβουνα. Βέβαια πρωταγωνιστής εδώ είναι η εξαιρετική σχάρα με το φημισμένο του κοντοσούβλι, τα παϊδάκια και τα μπιφτέκια να κλέβουν την παράσταση και να του χαρίζουν την φήμη που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της γειτονιάς του. Με χύμα κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 18-20€ το άτομο.

Ο Σήφης

Ρεθύμνης 4, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 21 0993 4551

Ταβέρνα που έχει μείνει στην δεκαετία του '60, ο Σήφης έχει μια χωριάτικη αυλή ιδανική για τα καλοκαίρια, στην οποία απολαμβάνουμε παραδοσιακή κρητική κουζίνα, φτιαγμένη με μεράκι. Εδώ νιώθεις σαν στο σπίτι σου, και θα φας καλύτερα από το σπίτι σου. Στα οπωσδήποτε του καταλόγου σημείωσε τα σιουφιχτά με μυζήθρα, το γαμοπίλαφο, τους χοχλιούς με την κόκκινη σαλτσούλα τους, τα μυζηθροπιτάκια και τα αυγά με απάκι. Ωραιότατα και τα ψητά της ώρας, με τα αρνίσια παϊδάκια να ξεχωρίζουν, ενώ για το τέλος κράτα χώρο γιατί οι λουκουμάδες έρχονται και είναι… αδυσώπητοι. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με ρακή.

Γιόμα

Καλλιθέας 32, Αγ. Δημήτριος, τηλ: 21 1116 3586

Κρυμμένο από τα βλέμματα, αυτό το μεζεδοπωλείο δηλώνει «μεζεδοτεχνείο» και πράγματι, καμώνει τους μεζέδες του με περίσσια τεχνική, βγάζοντας πιατάκια ό,τι πρέπει για τσιμπολογήματα με την παρέα. Ο χώρος είναι όμορφος, με την αυλή και τις καρεκλίτσες να σε υποδέχονται για να πιάσεις θέση και να ξεκινήσεις τη μάσα. Σημείωσε να πάρεις κολοκυθοκεφτέδες με γιαούρτι και δυόσμο, τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι, πατάτες τηγανητές με τριμμένo τυρί, αυγό και άρωμα τρούφας, κεφτεδάκια της γιαγιάς με ντιπ γιαούρτι, τηγανιά κοτόπουλο και φιλετάκια χοιρινά σχάρας με λαδολέμονο. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο.

Πηγή: in2life.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια