Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων Εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για την Σχολική Περίοδο 2023-2024

 

Σύνδεσμος εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτήσεων: 

https://pstathmoi.publicota.gr/dafni-imittos/

  1. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2023-2024 στους βρεφικούς , βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 1572/18.5.2023 ανακοίνωση του ΟΚΠΔΥ, θα γίνει στο χρονικό διάστημα 30 Μαΐου-30 Ιουνίου 2023.

  • Κατεβάστε την ανακοίνωση εγγραφών εδώ
  • Κατεβάστε το πιστοποιητικό υγείας παιδιού εδώ
  • Κατεβάστε την Υπεύθυνη Δήλωση παραλαβής τέκνου εδώ
  • Αν χρειαστεί να αιτηθείτε οτιδήποτε άλλο στις υπηρεσίες του ΟΚΠΔΥ κατεβάστε τη γενική αίτηση εδώ


Ανακοίνωση Εγγραφών Έτους 2023 - 2024

 

Το έτος 2023 – 2024 εγγράφονται στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τα παιδιά:

Βρέφη

(Εγγράφονται σε Βρεφικό Τμήμα)

Με συμπληρωμένους τους 6 Μήνες την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και άνω, έως 30 μηνών με ημερομηνία γέννησης από 1/3/2021 έως 28/2/2023. Σημειώνεται ότι τα βρέφη πρέπει να έχουν συμπληρώσει τον 6ο μήνα ημερολογιακά, προκειμένου να ξεκινήσουν στο Σταθμό (π.χ. βρέφος που έχει γεννηθεί την 25η Μαρτίου 2023, θα ξεκινήσει την 25η Σεπτεμβρίου).

Νήπια

(Εγγράφονται σε Νηπιακό Τμήμα)

Ημερομηνία γέννησης από 1/1/2020 έως 28/2/2021

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

Το σχ. έτος 2023 – 2024  των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους. Οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί τον Αύγουστο, τις διακοπές των Χριστουγέννων (24/12 – 6/1), τις διακοπές του Πάσχα (από τη Μεγάλη Πέμπτη ως την Κυριακή του Θωμά), καθώς και όλες τις επίσημες αργίες των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Οι Σταθμοί λειτουργούν καθημερινά 07:00 – 16:00 (πλην Σαββάτου και Κυριακής) και η προσέλευση των παιδιών ορίζεται έως τις 09:00 ακριβώς. Οι αποχωρήσεις των παιδιών ορίζονται ως τις 16:00 ακριβώς. Οι ενδιάμεσες αποχωρήσεις των παιδιών μετά την ολοκλήρωση του μεσημεριανού γεύματος, ορίζονται από τις/τους προϊσταμένους των σταθμών.

Η παραλαβή των παιδιών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς ή από τα ενήλικα άτομα που έχουν ορίσει με σχετική υπεύθυνη δήλωση οι έχοντες την κηδεμονία και επιμέλεια των παιδιών. Στη διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Συγκεκριμένα για την αποφυγή συνωστισμού, η προσέλευση και αποχώρηση των βρεφών - νηπίων θα γίνεται τμηματικά και ένα κάθε φορά μαζί με το γονέα-κηδεμόνα ή συνοδό στον χώρο υποδοχής, σύμφωνα με τις υποδείξεις της/του υπεύθυνης/ου του σταθμού. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς-κηδεμόνες ή οι συνοδοί δεσμεύονται ρητά, ότι θα ακολουθήσουν και θα τηρήσουν απαρέγκλιτα τις οδηγίες για την προστασία της υγείας των παιδιών και του προσωπικού.

Τέλος, για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών σάς ενημερώνουμε ότι αν κάποιο παιδί απουσιάσει για δύο μήνες, χωρίς να προσκομίσει δικαιολογητικά έγγραφα (π.χ. βεβαίωση γιατρού), θα διαγράφεται αυτομάτως από το μητρώο των φιλοξενούμενων παιδιών.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 

·           Σας γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμα της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (ΕΣΠΑ) αναμένεται να λειτουργήσει και κατά το σχολικό έτος 2023 – 2024 με συμμετοχή του ΟΚΠΔΥ. Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα (σύμφωνα με την περσινή πρόσκληση για τη λήψη πλήρους voucher το  οικογενειακό εισόδημα πρέπει να είναι έως 27.000,00 – 36.000, 00 € - ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων- και για τη λήψη voucher μειωμένης αξίας το οικογενειακό εισόδημα πρέπει να είναι έως 33.000,00 – 42.000,00 € - ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων-) θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε αυτό. Η διαδικασία επιλογής των παιδιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διαθεσιμότητα των θέσεων ανά σταθμό, που θα προκύψουν από τη συμμετοχή μας ως φορέας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα για τις  θέσεις που θα διατεθούν για τις αιτήσεις μέσω Δήμου η μοριοδότηση να γίνει με βάση τα κοινωνικοοικονομικά και εργασιακά κριτήρια, αρχής γενομένης από τις ασθενέστερες τάξεις, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενους γονείς, και κριτήρια εντοπιότητας (δημότες και κάτοικοι) μέχρι πληρώσεως των θέσεων.

·           Οι αιτήσεις εγγραφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Δάφνης – Υμηττού θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 29 Μαΐου  έως  και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

·            Οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά για την εγγραφή των παιδιών στους Σταθμούς του Δήμου μας υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Δάφνης - Υμηττού. Στην αίτηση πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά πέραν του σταθμού 1ης επιλογής, άλλοι δύο Σταθμοί ως 2η και 3η επιλογή. Σε περίπτωση πληρότητας του Σταθμού της 1ης σας επιλογής, θα ακολουθήσει η εγγραφή του βρέφους- νηπίου στον Σταθμό της 2ης ή 3ης επιλογής σας.

·           Τα απαραίτητα έντυπα εγγραφής διατίθενται στην ιστοσελίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού.

·           Η αίτηση εγγραφής πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Αιτήσεις με ελλιπή στοιχεία δε θα μπαίνουν σε διαδικασία μοριοδότησης.

·           Για κάθε παιδί πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση μαζί με το σύνολο των δικαιολογητικών.

·     Πληροφορίες δίνονται από όλους τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 07:00 – 16:00 και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού μπορείτε να επισκέπτεστε τον σταθμό.

·         Για παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις εγγραφής μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ, οι αιτήσεις εγγραφής μέσω Δήμου δε θα αξιολογούνται, παρά μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ (και δεν θα έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίς υπαιτιότητα των αιτούντων). Όσες αιτήσεις αξιολογηθούν θετικά από την ΕΕΤΑΑ και λάβουν voucher, εγγράφονται άμεσα στο σταθμό 1ης επιλογής τους (με σειρά προτεραιότητας βάσει της ώρας που θα σταλεί με mail το voucher στην ηλεκτρονική διεύθυνση okpdy@dafni-ymittos.gov.gr) , χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση για όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. 

 

Για πληροφορίες και επίσκεψη(κατόπιν ραντεβού) στα κάτωθι:

 

ΣΤΑΘΜΟΙ

ΤΜΗΜΑΤΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛ.

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ/ΟΣ

2ος

Βρεφικό-Νηπιακό

Αλεξανδρείας 34, Δάφνη

210-9758592

ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

3ος

Βρεφικό-Νηπιακό

Κίου 18 & Ζωοδόχου Πηγής, Δάφνη

210-9750043

ΒΡΑΧΙΩΛΙΑ ΑΝΝΑ

4ος

Νηπιακό

Στρατονίκης 27, Υμηττός

210-7623120

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

5ος

Βρεφικό

Στρατονίκης 27, Υμηττός

210-7629970

ΛΙΟΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

6ος

Βρεφικό-Νηπιακό

Κερασούντος και Αμαλθείας 27, Υμηττός

210-9714370

ΒΑΓΓΕΛΗ ΟΛΓΑ

7ος

Βρεφικό-Νηπιακό

Πλούτωνος & Βότση, Χαραυγή

210-9754964

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

 

 

 

Α. Απαραίτητα δικαιολογητικά:

 

1.      ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ συμπληρωμένη ηλεκτρονικά από τον Γονέα ή τον/την έχοντα/έχουσα την επιμέλεια ή τον/την Κηδεμόνα (την οποία συμπληρώνετε σε σχετική εφαρμογή που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού στην Ενότητα «Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής»). Στην υπεύθυνη δήλωση αναφέρεται αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αν θα κατατεθεί σχετική αίτηση (σημειωτέον ότι όσοι δικαιούνται εγγραφή μέσω ΕΣΠΑ και δεν ακολουθήσουν τη σχετική διαδικασία, οι αιτήσεις τους μέσω Δήμου, θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων που έχουν απομείνει).

2.      Ενημέρωση – Αποδοχή για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων. Η ενημέρωση και αποδοχή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής υποβολής αίτησης.

3.        ΥΓΕΙΑ του παιδιού (υποχρεωτική κατάθεση Α + Β):

A.  Ιατρική βεβαίωσηΠιστοποιητικό Υγείας. Ο παιδίατρός σας συμπληρώνει, υπογράφει και σφραγίζει το σχετικό έγγραφο (το οποίο εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού) και

B.  Εμβόλια: Θα πρέπει να επισυνάψετε σε φωτοτυπίες τις αντίστοιχες σελίδες του βιβλιαρίου, καθώς φωτοτυπημένη και την πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου υγείας με τα στοιχεία του παιδιού, ώστε να διαπιστώνεται ότι το παιδί έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια για την ηλικία του.

Σε περίπτωση που δεν επισυνάψετε τα παραπάνω δικαιολογητικά, δεν είναι δυνατή η εγγραφή του παιδιού.

4.      Πιστοποιητικό Γέννησης του παιδιού (με έκδοση εντός του 2023) ή Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.

5.      Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του τελευταίου τριμήνου (από τον οικείο Δήμο, τα ΚΕΠ ή μέσω gov.gr). Για τους αλλοδαπούς γονείς θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ή από Εξουσιοδοτημένο Δικηγόρο.

6.      Εργασία Γονέων

I.       Τακτικοί, Αορίστου χρόνου, Ορισμένου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου: Πλήρης Βεβαίωση Εργασίας με σχέση εργασίας, ωράριο και αποδοχές (με έκδοση εντός του μήνα Μαΐου και μετά).

II.    Ιδιωτικοί Υπάλληλοι : α) Πλήρης Βεβαίωση Εργασίας με σχέση εργασίας, ωράριο και αποδοχές (με έκδοση εντός του μήνα Μαΐου και μετά) και β) Αναγγελία Πρόσληψης ή Εκτυπωμένη Κατάσταση Ενσήμων Α’ τριμήνου 2023.

III. Ελεύθεροι Επαγγελματίες : Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα  καταβολής εισφορών (Δ’ τρίμηνο 2022) ή (αθροιστικά α + β) α) Αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στην Εφορία και β) Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής άσκησης επιτηδεύματος.

IV. Άνεργοι : Πρόσφατη Βεβαίωση Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (όχι κάρτα ανεργίας).

7.      Εκκαθαριστικό Εφορίας Φορολογικού  Έτους 2023 που αφορά εισοδήματα έτους 2022. Σε περίπτωση που οι γονείς υποβάλλουν ξεχωριστές δηλώσεις, είναι απαραίτητο να κατατεθούν και τα δύο εκκαθαριστικά.

8.      Αντίγραφο πρόσφατου Λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο της κύριας κατοικίας (όπου θα αναγράφεται το όνομα του αιτούντα / της αιτούσας και η διεύθυνση).

9.      Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα και νόμιμου κηδεμόνα, με την οποία θα ορίζει τους ανθρώπους (ενήλικες) που θα έχουν την ευθύνη παραλαβής του/των παιδιού/ - ων από τον σταθμό (η οποία εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα του Δήμου και επικυρώνεται το γνήσιο υπογραφής από το ΚΕΠ ή συμπληρώνεται και υπογράφεται μέσω gov.gr).

10.  Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων, εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άδεια νόμιμης παραμονής και εργασίας και των δύο γονέων (φωτοτυπία) , όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες, κάθε φορά, διατάξεις.

 

Αιτήσεις οικογενειών που οφείλουν τροφεία προηγούμενης σχολικής περιόδου, δε θα μοριοδοτηθούν,  αν προηγουμένως δεν εξοφληθούν τα οφειλόμενα τροφεία.

 

Β. Συμπληρωματικά δικαιολογητικά

 

1.      Διαζευγμένοι Γονείς: Διαζευκτήριο από το οποίο να προκύπτει η ανάθεση μέριμνας και επιμέλειας.

2.      Γονέας Φοιτητής: Πρόσφατη Βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής για το τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος.

3.      Γονέας Στρατιώτης: Πρόσφατη Βεβαίωση από Στρατολογικό Γραφείο.

4.      Μέλος της οικογένειας (γονέας ή άλλο παιδί) με αναπηρία 67% και άνω: Έγκυρο αντίγραφο απόφασης Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ) σε ισχύ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

5.      Γονέας ή άλλο τέκνο της οικογένειας με σοβαρό πρόβλημα υγείας: Έγκυρο αντίγραφο Υγειονομικής Επιτροπής (ΚΕΠΑ) σε ισχύ ή άλλο έγκυρο πιστοποιητικό ασφαλιστικού φορέα.

6.      Σε περίπτωση χηρείας, αν ο θάνατος του ενός γονέα δεν αναφέρεται στο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, είναι απαραίτητο να καταθέσετε Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου.

7.      Για κάθε άλλη περίπτωση, θεωρείται απαραίτητο να προσκομιστεί το αντίστοιχο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, πιστοποιητικό.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

Η καταβολή της οικονομικής εισφοράς γίνεται εντός των 5 πρώτων ημερών κάθε μήνα στην ALPHA BANK, λογαριασμός 343002001000155EUR IBAN GR 5001403430343002001000155 και το αποδεικτικό κατάθεσης (στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, ο Σταθμός και ο μήνας πληρωμής) θα παραδίδεται στον / στην υπεύθυνο/-η του Σταθμού.

Σε περίπτωση μη καταβολής της οικονομικής εισφοράς για διάστημα 2 μηνών, θα γίνεται διαγραφή του παιδιού με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΠΔΥ.

 

 Απαλλάσσονται από την καταβολή τροφείων οι γονείς-κηδεμόνες, όπου το οικογενειακό εισόδημά τους ανέρχεται ως 30.000€.

 

ΔΗΜΟΤΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΩΣ 30.000,00 €

0 €

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 30.000,01 €  ΕΩΣ 40.000,00 €

50,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ

60,00 € ΒΡΕΦΙΚΟ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 40.000,01 € ΕΩΣ 50,000 €

60,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ

70,00 € ΒΡΕΦΙΚΟ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 50.000,01 € ΕΩΣ 60.000 €

80,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ

90,00 € ΒΡΕΦΙΚΟ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ 60.000,01 € ΚΑΙ ΑΝΩ

120,00 € ΝΗΠΙΑΚΟ

130,00 € ΒΡΕΦΙΚΟ

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ (κατοικία εκτός του Δήμου Δάφνης – Υμηττού)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

170,00 €

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

 

Οι γονείς οι οποίοι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» και δε δηλώσουν συμμετοχή, θα καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των τροφείων που αντιστοιχούν στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους, χωρίς να τους αναγνωριστεί οποιαδήποτε απαλλαγή ή μείωση.

 

ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

·         Τρίτεκνοι (δημότες και κάτοικοι): -30%

·         Για το δεύτερο παιδί της ίδιας οικογένειας που φοιτά  (ισχύει και για το τρίτο παιδί): – 50%

·         Μονογονεϊκές οικογένειες και Διαζευγμένοι δημότες και κάτοικοι με εισόδημα άνω των

 30.000 € : -30%

Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Ισχύει κάθε φορά η μεγαλύτερη έκπτωση.

 

ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ

·         Πολύτεκνοι δημότες και κάτοικοι

·         Άνεργοι και οι δύο γονείς (με πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ)

·         Οικογένειες δημοτών και κατοίκων με κάποιο μέλος (γονέας ή άλλο παιδί) με αναπηρία 67% και άνω

·         Εργαζόμενοι στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού και στα ΝΠΔΔ του δήμου.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

 

Οι πλήρεις αιτήσεις (μαζί με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά) των Δημοτών και Κατοίκων  θα αξιολογηθούν και θα μοριοδοτηθούν με τον ακόλουθο τρόπο:

 

Α) ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ

 

 

ΔΗΜΟΤΕΣ  ή ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

 

 

30 ΜΟΡΙΑ

 

ΔΗΜΟΤΗΣ ή ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ Ο ΕΝΑΣ ΓΟΝΕΑΣ

 

 

20 ΜΟΡΙΑ

 

Εργαζόμενοι στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού και στα ΝΠΔΔ

 

  40 ΜΟΡΙΑ

 

Β) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

 

 

Έως 30.000,00 €

 

20 ΜΟΡΙΑ

 

30.000,01 € – 40.000,00 €

 

10 ΜΟΡΙΑ

 

40.000,01 € και άνω

 

5 ΜΟΡΙΑ

 

Γ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ

1 ΠΑΙΔΙ

5 ΜΟΡΙΑ

2 ΠΑΙΔΙΑ

10 ΜΟΡΙΑ

3 ΠΑΙΔΙΑ

15 ΜΟΡΙΑ

4 ΠΑΙΔΙΑ

20 ΜΟΡΙΑ

ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘΕΞΗΣ

+ 5 ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ

 

Δ) ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

40 ΜΟΡΙΑ

ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ

30 ΜΟΡΙΑ

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ  ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ

20 ΜΟΡΙΑ

ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑ

15 ΜΟΡΙΑ

ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

5 ΜΟΡΙΑ

ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ

5 ΜΟΡΙΑ

 

Ε) ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

ΠΑΙΔΙ ΟΡΦΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ή ΣΕ ΑΝΑΔΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 

40 ΜΟΡΙΑ

 

ΧΗΡΕΙΑ (ΟΡΦΑΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΟΝΕΑ)

 

30 ΜΟΡΙΑ

 

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ)

 

 

15 ΜΟΡΙΑ

 

ΓΟΝΕΙΣ  Ή ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΚΑΙ ΑΝΩ

 

15 ΜΟΡΙΑ

 

ΓΟΝΕΙΣ  Ή ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

 

10 ΜΟΡΙΑ

 

ΓΟΝΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ  Ή ΜΑΘΗΤΗΣ

 

10 ΜΟΡΙΑ

 

ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΣ – ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΓΟΝΕΑΣ

 

10 ΜΟΡΙΑ

 

ΣΤ) ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ

 

ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΝΗΠΙΟΥ- ΒΡΕΦΟΥΣ

20 ΜΟΡΙΑ

Αφορά παιδιά που εγγράφηκαν στους σταθμούς μέσω του Δήμου κατά το έτος 2022 – 2023 και όχι μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

Για τη μοριοδότηση της επανεγγραφής απαιτείται να έχουν εξοφληθεί τα τροφεία του προηγούμενου έτους.

 

Ζ) Οι αιτήσεις των ετεροδημοτών (με κατοικία εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού) δε μοριοδοτούνται. Θέσεις σε σταθμούς του Οργανισμού δίδονται σε ετεροδημότες, κατόπιν της εξάντλησης του πίνακα Δημοτών και Κατοίκων.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Ο έλεγχος των αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών πραγματοποιείται από τις Προϊσταμένες των Σταθμών, οι οποίες αποτελούν την επιτροπή αξιολόγησης μαζί με τον Διευθυντή του ΟΚΠΔΥ κ. Καμάτσο Ιωάννη και την παιδίατρο του νομικού προσώπου κ. Κιτσοπούλου Αφροδίτη (η οποία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της τήρησης του προβλεπόμενου εμβολιασμού και ιατρικού ελέγχου των βρεφών και νηπίων, σύμφωνα με την νομοθεσία του κράτους).

 

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

07:00 – 09:00

Προσέλευση / Ελεύθερο Παιχνίδι

09:00 – 09:45

Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή/ Πρωινό

09:45 – 10:30

1ος κύκλος οργανωμένων δραστηριοτήτων (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αγωγής)

10:30 – 11:00

Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή / Δεκατιανό (Φρούτο)

11:00 – 11:30

Ελεύθερες δραστηριότητες σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο – Διάλειμμα

11:30 – 12:30

2ος κύκλος οργανωμένων δραστηριοτήτων (Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αγωγής) / Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή

12:30 – 13:00

Γεύμα

13:00 – 13:15

Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή

13:15 – 15:00

Αποχωρήσεις  / Ξεκούραση/ Ελεύθερες δραστηριότητες

15:00 – 15:15

Ατομική καθαριότητα – Υγιεινή / Απογευματινό κολατσιό

15:15 – 16:00

Αποχωρήσεις  / Ελεύθερες δραστηριότητες

 

 

Για όλα τα θέματα εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας των Σταθμών, καθώς και όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης της υγείας των παιδιών και του προσωπικού, θα δοθεί ενημερωτική ανακοίνωση κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2023 – 2024, ήτοι την 1η Σεπτεμβρίου 2023. 

 

Πληροφορίες, έντυπα και διαδικασία αίτησης εγγραφής στην ιστοσελίδα:

http://www.dafni-ymittos.gov.gr

 

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το έτος 2019, εγγράφονται υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία του Υπουργείου Παιδείας.

Κατεβάστε την ανακοίνωση εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια