Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Θέλει πραγματικά να σώσει την κρατική αμυντική βιομηχανία η κυβέρνηση ή κοροϊδεύει; Γιάννης Σαράντης - ΕΑΣ Υμηττού


Θέλει πραγματικά η κυβέρνηση να επιβιώσει η κρατική αμυντική βιομηχανία ή κοροϊδεύει εγκλωβισμένη σε καταστροφικές εμμονές;

Θα φανεί πάρα πολύ σύντομα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό. Πριν από δύο χρόνια ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει ότι θα υπάρξει μετεγκατάσταση και εκεί θα κατασκευαστεί ένα …πάρκο υπουργείων!

Δύο χρόνια μετά τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει τα ΕΑΣ «μαραζώνουν» και το λουκέτο έρχεται.

Πριν μερικές ημέρες προέκυψε μια εξαιρετική ευκαιρία για τα ΕΑΣ. Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται επειγόντως οβίδες για την Ουκρανία και ο επίτροπος Τιερί Μπρετόν επισκέφθηκε τα ΕΑΣ Υμηττού και ζήτησε να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής! Δήλωσε ότι αναλαμβάνει η ΕΕ και το κόστος των όποιων εργασιών συντήρησης χρειάζονται!

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Στη συνέχεια της επίσκεψης του Επιτρόπου Τιερί Μπρετόν στα εργοστάσια του Υμητ-τού και του Λαυρίου των Ε.Α.Σ., στη διάρκεια της συνέντευξης που παρέθεσε μετά την επίσκεψη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε ερώτηση δημοσιογράφου τοποθετήθηκε ως ε-ξής:

«υποδομές υπάρχουν (εννοώντας τα Ε.Α.Σ.). Στο ένα εργοστάσιο έχει σταματήσει η παραγωγή του 2016 και στο άλλο το 2019. Πρέπει να λειτουργήσουν και θα ξανασυ-ναντήσω τον κ. ΥΕΘΑ για να συζητήσουμε πως θα ξαναλειτουργήσουν. Είμαστε σε πόλεμο»κατέληξε.

Και όμως, από την επόμενη κιόλας μέρα καθοδηγούμενα δημοσιεύματα αναφέρουν ενορχηστρωμένα ως εργοστάσιο παραγωγής μόνο αυτό του Λαυρίου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα μεταλλικά μέρη των βλημάτων παράγονται στις εγκατα-στάσεις του Υμηττού και μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του Λαυρίου για γόμωση. Προκαλεί εντύπωση λοιπόν, η παράλειψη του εργοστασίου του Υμηττού από τα δημο-σιεύματα, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Ελπίζουμε να μην υποκρύπτεται σκέψη για προμήθεια «κενών» κορμών του πυρομα-χικού που θα γομώνονται μόνο στο Λαύριο, γιατί αυτό θα σημαίνει τεράστια απώλεια εσόδων αλλά και χάσιμο μιας ακόμα ευκαιρίας για ανάπτυξη των Ε.Α.Σ., …εκτός και αν κάποιοι δεν θέλουν την ανάπτυξη αυτή! Ταυτόχρονα θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα την χώρα στους συμμάχους μας.

Δημοσιεύματα τέλος, που μιλούν για μεταφορά του Οβιδουργείου (γραμμή παραγω-γής πυρομαχικών μεγάλων διαμετρημάτων του Υμηττού) στην Κοζάνη, στερούνται σο-βαρότητας αλλά δείχνουν και άγνοια του μεγέθους των εγκαταστάσεων.

Τι έχει γίνει; Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γιάννης Σαράντης μιλά στο militaire channel και είναι αποκαλυπτικός.

Πηγή militaire.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια