Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2022: Πάρτι απευθείας αναθέσεων δια χειρός Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής

Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν η πολιτική του Γιώργου Πατούλη με του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρακτική των απευθείας αναθέσεων και των φωτογραφικών διαγωνισμών, που έχουν φέρει την Περιφέρεια Αττικής σε κατάσταση χρεοκοπίας και διάλυσης έργων! Την παρέμβαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουν ζητήσει ήδη μέλη της αντιπολίτευσης για έλεγχο στα οικονομικά της Περιφέρειας, ενώ κραυγή αγωνίας βγάζει ο Γιάννης Σγουρός προχωρώντας σε βαριές καταγγελίες για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αναθέσεις σε φίλους και ημετέρους!

Κατά την τελευταία συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής επί του απολογισμού για το έτος 2022, σύσσωμη η αντιπολίτευση πλην των δυο μελών της Ελληνικής Αυγής και του Θάνου Τζήμερου ήταν καταπέλτης για την κακοδιαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής από την διοίκηση Πατούλη. Η συσπείρωση, μάλιστα, της αντιπολίτευσης έφερε και αποτέλεσμα μιας που η παράταξη Πατούλη μαζί με τους συνεργαζόμενους της (Ελληνική Αυγή και Θ. Τζήμερος) έχασαν την ψηφοφορία 49 – 47!

Χρ. Καραμάνος: Ταμειακό έλλειμμα ύψους 162 εκατ. ευρώ μέσα σε 4 χρόνια!

Προηγουμένως, στην τοποθέτησή του Χρίστος Καραμάνος εκ μέρους της «Δύναμης Ζωής» κατήγγειλε την διοίκηση Πατούλη για «ορυμαγδό απευθείας αναθέσεων και φωτογραφικών διαγωνισμών, που έχουν μόνον μια έγκυρη προσφορά», υπογραμμίζοντας ότι συνδυασμός αυτών των δύο αποτιμώνται σε 500 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής, που διαχειρίζεται τα απορρίμματα.

Ο Χρίστος Καραμάνος κατήγγειλε, επίσης, το ταμειακό έλλειμμα της Περιφέρειας Αττικής ανέρχεται σε 162 εκατ. ευρώ. «Ακόμη και στην δέσμευσή σας ότι τα 100 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο του Φαληρικού Όρμου, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το ταμειακό έλλειμμα θα είναι 62 εκατ. ευρώ!», τόνισε ο Χρ. Καραμάνος. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι και επί διοίκησης Σγουρού και επί διοίκησης Δούρου «ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής ήταν πλεονασματικός με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 350 εκατ. ευρώ και 304 εκατ. ευρώ αντίστοιχα», καταγγέλλοντας την διοίκηση Πατούλη για «διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Ζητούν έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο!

Ταυτόχρονα, ο Χρ. Καραμάνος καταλόγισε στον Γ. Πατούλη την «πλήρη οικονομική κατάρρευση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία συνοδεύεται από την διάλυση των έργων», όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, η διακοπή των μεγάλων έργων όπως είναι τα αντιπλημμυρικά, αλλά και οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων όπως είναι το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας. Ο Χρ. Καραμάνος ενημέρωσε, μάλιστα, ότι μαζί με τους περιφερειακούς συμβούλους Κατερίνα Λογοθέτη και Δημήτρη Κατσικάρη έχουν ήδη ζητήσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο να πραγματοποιήσει πλήρη έλεγχο στα οικονομικά της περιφέρειας Αττικής.

Αντί απαντήσεων… ύβρεις!

Αντί απαντήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας εκπροσωπώντας την διοίκηση Πατούλη υποβάθμισε τις καταγγελίες του Χρ. Καραμάνου χαρακτηρίζοντάς τες ως «πολιτικό παραλήρημα», που «ταυτίζεται με το προεκλογικό παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ». «Αλλά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί  στις εθνικές εκλογές, όπως θα συντριβεί και στις περιφερειακές εκλογές», είπε ο Ν. Πέππας απευθυνόμενος στον Χρ. Καραμάνο.

Παίρνοντας την σκυτάλη ο Γ. Σγουρός και σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Ν. Πέππα απάντησε: «Μην βιάζεσαι Νίκο! Η κάλπη είναι γκαστρωμένη και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλει, ειδικά αυτό τον καιρό». «Σήμερα έρχεται ο κ. Πατούλης και ισχυρίζεται ότι επί 20 χρόνια δεν έγινε τίποτα και εμφανίζεται ως βασιλιάς», στηλίτευσε ο Γ. Σγουρός υπενθυμίζοντας ότι: «Επί θητείας μας (2010 – 2014) αφήσαμε 350 εκατ. ευρώ αποθεματικό, παραδώσαμε ολοκληρωμένα εμβληματικά έργα και άλλα σε εξέλιξη και την ενοποιημένη Περιφέρεια σωστά λειτουργούσα».

Γ. Σγουρός: Απολογισμός αδιαφάνειας!

Απευθυνόμενος στον Γ. Πατούλη, ο Γ. Σγουρός είπε: «Εμείς συγκρουστήκαμε με τον δικό μας πολιτικό χώρο και ποτέ μα ποτέ δεν ήρθε ο Πρωθυπουργός της  χώρας μας πει ‘συνταυτιζόμαστε’! Όπως κάνατε με τον κ. Μητσοτάκη προ ημερών στο Ζάππειο, όπου κ. Πατούλη παρουσιάσατε τον απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, πριν καν συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο!».

«Ο απολογισμός του 2022, που είναι ο τελευταίος απολογισμός της διοίκησης Πατούλη και σε αριθμούς αποτυπώνει την πολιτική Πατούλη με σκοτεινές και αδιαφανείς αναθέσεις σε λίγους και ημετέρους», τόνισε ο Γ. Σγουρός. «Ακολουθείτε την ίδια πολιτική χρεοκοπίας, που οδήγησε την χώρα στα Μνημόνια», είπε χαρακτηρίζοντας τα πεπραγμένα της διοίκησης Πατούλη ως «τραγωδία», η οποία αποτυπώνεται στον ελλειμματικό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, που αντί για «αναπτυξιακό προσανατολισμό», περιορίζεται στο «φαίνεσθα» και τις «φιέστες».

Ρεκόρ απευθείας αναθέσεων!

Αναλύοντας τα στοιχεία που συνθέτουν τον τέταρτο κατά σειρά ελλειμματικό προϋπολογισμό, ο Γ. Σγουρός είπε ότι το 2022 το έλλειμμα της Περιφέρειας Αττικής άγγιξε  τα 42 εκατ. ευρώ, το 2021 τα 39 εκατ. ευρώ, το 2020 τα 47 εκατ. ευρώ και το 2019 τα 42 εκατ. ευρώ. Ο Γ. Σγουρός κατήγγειλε «ρεκόρ κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος ύψους 170 εκατ. ευρώ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». «Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών!», υπογράμμισε ο Γ. Σγουρός.

Ταυτόχρονα, ο Γ. Σγουρός κατήγγειλε το πάρτι αδιαφάνειας του Γ. Πατούλη καθώς μόνο για το 2021 ο τελευταίος προχώρησε σε 230 απευθείας αναθέσεις και 150 προσκλήσεις χωρίς δημοσίευση διακήρυξης, ενώ αυτές εκτοξεύτηκαν το 2022 σε 510 απευθείας αναθέσεις και 255 προσκλήσεις χωρίς δημοσίευση διακήρυξης. Όπου προσκλήσεις χωρίς δημοσίευση διακήρυξης είναι οι αναθέσεις μεγάλων ποσών, που γίνονται χωρίς διαγωνισμό με χρήση λόγων κατεπείγουσας ανάγκης.  Πρόκειται για αύξηση με βάση το 2019 κατά 110% για τις απευθείας αναθέσεις και κατά 170% για τις προσκλήσεις χωρίς δημοσίευση διακήρυξης!

Τέλος, ο Γ. Σγουρός έκανε λόγο για «μεγάλο κατήφορο» για την Περιφέρεια Αττικής επί ημερών Πατούλη και κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις σε συμπόρευση προκειμένου να επιστρέψει η Περιφέρεια στην «διαφάνεια», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πηγή:ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια