Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ελληνοτουρκικές σχέσεις:Παρόν & Μέλλον - Εκδήλωση Δήμου Δάφνης-Υμηττού Κυριακή 4 Φεβρουαρίου



Το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού

εγκαινιάζει

Κύκλο Συζητήσεων για το 2024

με ανθρώπους των Τεχνών, του Πνεύματος και της Πολιτικής.

 

Θα συζητάμε μαζί τους θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα της πόλης.

 

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συζήτηση με θέμα: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις: Παρόν & Μέλλον» στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Προσκεκλημένος ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής Ν.Δ. & Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Ευάγγελος (Άγγελος) Συρίγος είναι αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Είναι απόφοιτος των νομικών σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.

Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ (1993-94), ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (2001-2003) και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015) και ως ειδικός γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαιδεύσεως στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Οκτώβριος 2007-Ιανουάριος 2009). Έχει επίσης υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών.

Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τα ελληνοτουρκικά και τη μεταναστευτική πολιτική από θέσεις ευθύνης. Έχει γράψει πολλά άρθρα για το διεθνές δίκαιο και την εξωτερική πολιτική και έχει εκδώσει επτά βιβλία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια