Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συναγερμός στη Δάφνη – Γκαζάκια έξω από το σπίτι της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού


Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από τέσσερα γκαζάκια, εντοπίστηκε έξω από την κατοικία της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη.

Ο μηχανισμός δεν εξερράγη ενώ ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα στην συμβολή των οδών Γραβιάς Αγίας Βαρβάρας και Γραβιάς.

Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εμπρηστικών μηχανισμών.

Κλήθηκαν τα ΤΕΕΜ

Άμεσα ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που εξέτασε το περιεχόμενο της τσάντας.

Στο εσωτερικό της βρήκαν 4 γκαζάκια, εύφλεκτο υγρό 4 λίτρων και προσανάματα.


Σημειώνεται πως το 2013 άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητό της, το οποίο από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς.

07/06/2013 Τοποθέτηση βόμβας στο αυτοκίνητο της διευθύντριας Κορυδαλλού

Στις 04:15 Διομηδους – Αγ. Βαρβαρας – Δαφνη. άγνωστος τηλεφώνησε στον ΑΝΤ1 και στο zougla.gr, δινοντας περιθώριο 20 λεπτών. Λόγω του μικρού χρονικού περιθωρίου που είχε δοθεί, η αστυνομία δεν κατάφερε να εκκενώσει πλήρως την περιοχή. Είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου μέσα σε ένα τάπερ. Το αυτοκίνητο ανέκει στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη η οποία μένει στο άλλο τετράγωνο. Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και ζημιές σε σπιτια. Τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα.

Στις 08/06/13 η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και η Fai/IRF - Συμμορίες Συνείδησης – Fai/IRF - Πυρήνας Sole – Baleno ανέλαβαν την ευθύνη για το χτύπημα. Είχε μάλιστα ονομαστεί σαν την πρώτη πραξη ενός σχεδιου που ονομαστηκε «ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑΣ».

Πηγή: Newsbomb.gr - Zougla.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια