Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση: Άμεση Επισκευή των εγκαταστάσεων του 1ου ΓΕΛ Υμηττού – Να γίνουν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία

Την προηγούμενη εβδομάδα με επιστολή του διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Υμηττού προς τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού ζητείται η άμεση επιθεώρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων του 1ου ΓΕΛ Υμηττού. Σύμφωνα με την επιστολή: «Χρειάζονται άμεση επιθεώρηση και επισκευή τα κάγκελα τον ορόφων, γιατί κάποια από αυτά έχουν ξεκολλήσει και έχουν διαβρωθεί καθώς και τα στηθαία των διαδρόμων των ορόφων, γιατί υπάρχουν διαβρώσεις με εμφανείς ρωγμές και αποκάλυψη του φέροντος οπλισμού».Μετά από την αυτοψία και υπόδειξη των γονέων αναδεικνύονται και επιπλέον προβλήματα. Σοβάδες που είναι έτοιμοι να πέσουν, τοίχοι φουσκωμένοι από υγρασία. Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν και επισυνάπτουμε είναι χαρακτηριστικές.Αυτά τα προβλήματα δεν είναι ούτε τυχαία ούτε μεμονωμένα στα σχολεία της χώρας. Η τραγική κατάσταση προβάλλει συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Σοβάδες πέφτουν σε σχολεία στον δήμο Αγίου Δημητρίου, σχολεία του Βύρωνα δεν “περνάνε” καν τους υποτυπώδης αντισεισμικούς ελέγχους.Η Λαϊκή Συσπείρωση με τις συνεχείς παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο ζητά να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι πρωτοβάθμιοι και δευτεροβάθμιοι αντισεισμικοί έλεγχοι στα σχολεία, όπως ακριβώς κάνει και το ΚΚΕ στην Βουλή με επίκαιρες ερωτήσεις.

Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει πως έχουν γίνει έλεγχοι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα σε σχετικό ερώτημα για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών μονάδων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο στις 1502-2023, η δημοτική αρχή ξαναέδωσε ρητή διαβεβαίωση ότι όλα είναι εντάξει.

Στις 04-04-2023 η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε από τον δήμο να δοθούν όλα τα έγγραφα προσεισμικού ελέγχου για όλα τα σχολεία και δημόσια κτήρια του Δήμου χωρίς καμία ανταπόκριση έως σήμερα.

Τελικά είναι όλα εντάξει; Ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα και ιδιαίτερα μετά τον φονικό σεισμό στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας και Συρίας, θα περίμενε κανείς μια μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την κατάσταση των σχολείων, πόσο μάλλον που τα σχολεία έχουν χτιστεί με παλιούς αντισεισμικούς κανονισμούς.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας και των παιδιών μας. Καλούμε γονείς και μαθητές να μην συμβιβαστούν με την κατάσταση και περιμένουν να γίνει το επόμενο “ατύχημα”, να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν ασφαλή σχολεία για όλα τα παιδιά μας.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!











 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια