Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας στη Δάφνη - Κυριακή 27-3-2023 6:30μμ - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανατολικής Αθήνας:


Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Επιτροπές Πολιτισμού και Δικαιωμάτων) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας οργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Ανισότητες και Έμφυλη Βία»

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή αλλά φεμινιστική απεργία, είναι υπενθύμιση του αγώνα που συνεχίζεται για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη των διακρίσεων και των στερεοτύπων που η πατριαρχία μας επέβαλλε.

Από τον Μάρτη του 1857 στη Νέα Υόρκη με τις εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας που πάλευαν για καλύτερες συνθήκες εργασίας έως σήμερα που ο αγώνας των γυναικών έχει διευρυνθεί με την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας, τα αιτήματα παραμένουν επίκαιρα.

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα απολογισμού και προγραμματισμού αλλά και απόδοσης τιμής στις πρωτοπόρες του αγώνα για την άρση των δεινών που προκαλούν οι έμφυλες διακρίσεις αλλά και για την κατάρριψη των στερεοτύπων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «The Noir Project» του Γρηγόρη Βαρδαρινού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υποψήφια Βουλεύτρια Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αννέτα Καββαδία και η Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Γυναικών Ευρώπης Νίκη Ρουμπάνη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Άσπα Πανωμερίτη, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑΑ, Εθν. Αντιστάσεως 41 (συνέχεια Όλγας) στη Δάφνη, την Δευτέρα, 27-3-2023, στις 6:30μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια