Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συνάντηση Εμπόρων Δάφνης-Υμηττού με δήμαρχο για την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου στην Δάφνη

 Πραγματοποιήθηκε τελικά  χθες Δευτέρα 16/1/2023 η συνάντηση που είχε ζητήσει στις 9/11/2022 ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος Δαφνης Υμηττου-ΕΜΜΕΒΕ από τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού κο Αναστάσιο Μπινίσκο, σχετικά με την Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Δάφνης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το εσωτερικό της πλατείας, του οποίου οι εργασίες ξεκινάνε άμεσα, θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες. Δηλαδή με το τέλος της σχολικής χρονιάς περίπου.

Το γύρω μέρος και ιδιαίτερα οι δύο πλευρές που βρίσκεται σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων, θα ολοκληρωθεί σε δεύτερη φάση, σχεδόν σε ένα χρόνο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου Εμπόρων καθώς και του δημάρχου Δάφνης-Υμηττού:

Ανακοίνωση Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Δαφνης Υμηττου-ΕΜΜΕΒΕ:

"Συνάντηση για την ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου στην Δάφνη.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε τελικά η συνάντηση του Δημάρχου με τους καταστηματάρχες και τον σύλλογο μας, με θέμα την ανάπλαση της πλατείας και τα όποια προβλήματα και αναστάτωση που αυτή θα φέρει στα γύρω καταστήματα, μέχρι την αποπεράτωση της.

Η παρουσία των καταστηματαρχών στην συνάντηση ήταν καθολική και αυτό δείχνει και την αγωνία τους, αφού πολλοί απ'αυτούς έχουν ήδη περάσει οικονομική και υγειονομική κρίση και οι αντοχές πλέον είναι ελάχιστες.

Ο δήμαρχος απ'την μεριά του υποσχέθηκε ότι το μέσα μέρος της πλατείας, του οποίου οι εργασίες ξεκινάνε άμεσα,θα είναι έτοιμο σε έξι μήνες. Δηλαδή με το τέλος της σχολικής χρονιάς περίπου.

Το γύρω γύρω, και ιδιαίτερα οι δύο πλευρές που είναι σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων,θα γίνουν σε δεύτερη φάση, σχεδόν σε ένα χρόνο.

Η δε διάρκεια της δεύτερης φάσης θα είναι δύο μήνες, ένα μήνα η κάθε πλευρά.

Από οικονομικής πλευράς, ο Δήμος δεν θα εισπράξει τέλος τραπεζοκαθισματων όσο θα διαρκούν τα έργα. Επιφυλακτικός ήταν και για την είσπραξη των δημοτικών τελών."

Ανακοίνωση Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού:

"Μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Δάφνης-Υμηττού και Νέου Κόσμου καθώς και καταστηματάρχες είχα σήμερα το πρωί στο γραφείο μου με αφορμή την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Δάφνης μας και των γύρω δρόμων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάλυση του χρονοδιαγράμματος της πορείας των εργασιών και πως η Δημοτική Αρχή, σε πλήρη συνεννόηση με τον εργολάβο, θα φροντίσει έτσι ώστε παρά τις σημαντικές εργασίες για την πόλη μας να μην επηρεαστεί η αγοραστική κίνηση των καταστημάτων. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημοσθένης Ψοφάκης μου μετέφερε τους προβληματισμούς των συναδέλφων του και κατέθεσε προτάσεις τις οποίες θα επεξεργαστούμε από κοινού, στο πλαίσιο της εξαιρετικής μας συνεργασίας, ώστε η όχληση των καταστημάτων και των καταναλωτών να είναι η μικρότερη δυνατή. 

Ένα σπουδαίο έργο γίνεται πραγματικότητα, το κέντρο της Δάφνης μας αλλάζει και όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πόλη που αξίζει να την ζεις!

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

 Τάσος Μπινίσκος"



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια