Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δύναμη Ζωής: "Ήττα Πατούλη" - Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η δια περιφοράς (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



Η μη συμμετοχή της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης απέτρεψε τη σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που επιδίωκε η δεξιά Διοίκηση Πατούλη

Δεν της πέρασε τελικά της Διοίκησης Πατούλη!

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η δια περιφοράς (Έκτακτη) Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σήμερα, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, την οποία ήθελε να πραγματοποιήσει η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας.

Ο λόγος; Η μη συμμετοχή του συνόλου της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης, που αρνήθηκε έτσι να νομιμοποιήσει μία Συνεδρίαση – παρωδία, χωρίς συζήτηση, χωρίς διάλογο, χωρίς τεκμηριωμένα επιχειρήματα και χωρίς δια ζώσης παρουσία.

Θυμίζουμε ότι στη Συνεδρίαση αυτή η Διοίκηση Πατούλη ήθελε να περάσει με διαδικασίες φάστ τράκ 2 θέματα: Πρώτον, τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, εντός της Δ.Ε. Υμηττού του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών, στην οποία αντίτίθεται η Δύναμη Ζωής. Και δεύτερον τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου “Investment in Data Centers in Greece” για το Κέντρο Δεδομένων στα Σπάτα Αττικής, στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ)¨.

Για άλλη μία φορά, αποδείχθηκε η δυσανεξία της δεξιάς Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, σε σχέση με την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και την ύπαρξη της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης. Μια δυσανεξία που δεν κρύβει και προκλητικά εκφράζει.

Από τη πεισματική εμμονή στη μη δια ζώσης παρουσία στις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου της διοικούσας Παράταξης (που όμως βρίσκει άφθονο χρόνο για άφθονες φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις σε οτιδήποτε υπάρχει και κινείται), έως την προκλητική Πρόσκληση που έστειλε παραμονή Πρωτοχρονιάς για δήθεν “έκτακτη” Συνεδρίαση δια περιφοράς του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Δύναμη Ζωής έχει επανειλημμένα επισημάνει με έγγραφά της, ότι η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αδιαφορεί (όχι τυχαία) για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία των θεμάτων για τις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Απόδειξη, τα θέματα της δήθεν “έκτακτης” Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου δια περιφοράς.

Στα 11 χρόνια λειτουργίας του θεσμού της Αιρετής Αυτοδιοικητικής Περιφέρειας, είναι η πρώτη φορά που Διοίκηση της Περιφέρειας δείχνει τέτοια απαξία στον θεσμό, στους εκπροσώπους των πολιτών και στους κατοίκους της Αττικής.

Η συζήτηση ή διαβούλευση δεν μπορεί αντικειμενικά να γίνει σε δια περιφοράς Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ερήμην των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Πλέον, μετά την ήττα της, η δεξιά Διοίκηση της Περιφέρειας είναι υποχρεωμένη τώρα να φέρει τα 2 αυτά σοβαρά θέματα σε κανονική Συνεδρίαση.

ΥΓ: Να ελπίζουν οι πολίτες ότι μετά από τόσους μήνες η Διοίκηση και η Παράταξη Πατούλη, θα εμφανιστούν δια ζώσης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αντί να στέλνουν μόνο τον Πρόεδρο, κρυπτόμενοι πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών τους, όταν βέβαια δεν τις έχουν κλειστές; Ή θα συνεχιστεί η ίδια τακτική διασφάλισης πλειοψηφίας με τα γνωστά ακροδεξιά δεκανίκια περιφρονώντας της δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου; Στοιχηματίζουμε ότι το το πάθημά τους, δεν θα τους γίνει μάθημα.



Με δελτίο τύπου απάντησε ο περιφερειάρχης Αττικής κος Πατούλης:

ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ

Μπαίνουμε αισίως στον 4ο χρόνο της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας και ακόμα δεν έχουμε ακούσει μία πρόταση από την αντιπολίτευση της Περιφέρειας Αττικής για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα των πολιτών της Αττικής.

Συνεπείς στα (μη) πεπραγμένα από την εποχή της δικής τους διοίκησης, η κα Δούρου και συλλήβδην η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εξακολουθούν να παράγουν μόνο στείρο λόγο, αδράνεια και κενές περιεχομένου κορώνες, μονάχα προκειμένου να εισπράξουν κομματικά εύσημα και αδιαφορώντας προκλητικά για τις ανάγκες του λαού της Αττικής.

Αγνοούν εκ συστήματος τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και μοναδική τους έγνοια είναι να βάλουν ανάχωμα σε οτιδήποτε παραγωγικό, είναι ταυτισμένοι με τη στασιμότητα και έχουν δυσανεξία στα έργα, την πρόοδο και την εξέλιξη. Για αυτό, εξάλλου, καταλήγουν δυσανεκτικοί με την παρούσα Διοίκηση, η οποία μέσα σε τρία (3) μόλις χρόνια έχει κάνει όσα προηγούμενες διοικήσεις της Περιφέρειας Αττικής απέτυχαν να κάνουν επί δεκαετίες.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να δώσουμε συγχαρητήρια στην μείζονα αντιπολίτευση της αδράνειας για την….. επικών διαστάσεων «επιτυχία» της, σε απόλυτη συμπαιγνία με τις υπόλοιπες παρατάξεις του αυτοαποκαλούμενου «δημοκρατικού τόξου», να προκαλέσει την έλλειψη της εκ του Νόμου απαιτούμενης απαρτίας στην 25η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε – για ακόμα μία φορά – να επιτύχει δύο πράγματα:

Aπό τη μία να μην γνωμοδοτήσει το Σώμα επί δύο σημαντικότατων ζητημάτων που επηρεάζουν την καθημερινότητα και τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας, ήτοι επί των Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων το μεν για τη δημιουργία κυβερνητικού πάρκου με την επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της «ΠΥΡΚΑΛ» της Δ.Ε. Υμηττού του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, το δε για τη δημιουργία Κέντρου Δεδομένων εκ μέρους του τεχνολογικού κολοσσού «Microsoft» στα Σπάτα, με κίνδυνο να αποφασίσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιες αδειοδοτούσες Αρχές χωρίς την έκφραση Γνώμης εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (!!).

Και από την άλλη να επιβεβαιώσει την άνευ προηγουμένου αποτυχία της «απλής αναλογικής», ήτοι της νομοθετικής πρωτοβουλίας που πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση δολίως, εκ του πονηρού και με μοναδικό γνώμονα να προκαλέσει πρόβλημα κυβερνησιμότητας σε Δήμους και Περιφέρειες και εντεύθεν συνέπεια οι τοπικές κοινωνίες να μη βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Ούτως ή άλλως, ως έργο της η μείζονα αντιπολίτευση έχει να επιδείξει μόνο άνευ ουσιαστικού περιεχομένου Δελτία Τύπου και παρωχημένες αντιλήψεις για «δεξιούς» και «αριστερούς», «ημέτερους» και «αποπαίδια».

Με την αρτηριοσκληρωτική της στάση, η παράταξη της κας Δούρου έχει ήδη καταφέρει ένα επίτευγμα, το οποίο φάνταζε – πράγματι – εξαιρετικά δύσκολο στο ξεκίνημα της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας.

Να αποδειχθεί ως αντιπολίτευση τόσο αποτυχημένη όσο ήταν και ως Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Όσο για την παρούσα Διοίκηση, να είναι σίγουρη η κα Δούρου και η μείζονα αντιπολίτευση της απόλυτης αδράνειας ότι «έχουν γνώση οι φύλακες».

Θα πράξει παν τι δέον ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να γνωμοδοτήσει επί των ανωτέρω δύο σημαντικότατων ζητημάτων και να αποτελέσει μέρος της λύσης. Και τούτο διότι η παρούσα Διοίκηση είναι στρατευμένη – από τους πολίτες, με τους πολίτες και για τους πολίτες – στην πρόοδο και την ανάπτυξη της Αττικής, ενώ η μείζονα αντιπολίτευση ταυτισμένη με την απόλυτη αδράνεια και τη μιζέρια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια