Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Η "χειροβομβίδα" του συνταγματάρχη ήταν... πλαστικά μπουκάλια με μονωτική ταινία - Τρεις ληστείες τραπεζών είχε κάνει

 


Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του 53χρονου εν ενεργεία συνταγματάρχη που λήστευε τράπεζες υπό την απειλή χειροβομβίδας.

Ο 53χρονος ο οποίος βρισκόταν εν αναμονή της αποστρατείας του και λόγω καταγγελιών σε βάρος του για οικονομικές ατασθαλίες, συνελήφθη χθες στη Δάφνη λίγο μετά τη ληστεία που έκανε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και τις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, ο 53χρονος είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών που προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια, όπου και συνελήφθη.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου, ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έξοδο κινδύνου) του καταστήματος.


Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων,
  • σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ,
  • πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία, τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες,
  • πλαστικά γάντια και
  • χειρουργική μάσκα.
Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Από την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Αργυρούπολης.

Επιπλέον, ο 53χρονος -κατά το παρελθόν- έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απάτης και και της δόλιας αποδοχής υπηρεσιών.

Το ερώτημα που γεννάται μετά από αυτές τις επίσημες πληροφορίες, είναι πώς ακριβώς παρέμενε ακόμα εν ενεργεία συνταγματάρχης, έχοντας τέτοιες κατηγορίες «στην πλάτη»;


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη, χθες (5-12-2022) στην περιοχή της Δάφνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 53χρονος ημεδαπός, για ληστείες κατ’ εξακολούθηση.

Λίγο νωρίτερα είχε μεταβεί με αυτοκίνητο σε Υποκατάστημα Τράπεζας στην Αργυρούπολη, στο οποίο εισήλθε και με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, ακινητοποίησε τον ταμία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια εξήλθε του Υποκαταστήματος επιβιβάσθηκε εκ νέου στο αυτοκίνητο και διέφυγε.

Ο 53χρονος, κατόπιν αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών, κυρίως στις περιοχές της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις, εντόπισαν τον κατηγορούμενο στη Δάφνη, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της Υπηρεσίας, όπου και συνελήφθη.

Ειδικότερα από τον Οκτώβριο του 2022 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η δράση του 53χρονου ο οποίος διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα Τραπεζών, στις προαναφερόμενες περιοχές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με την απειλή αντικειμένου που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έφοδο κινδύνου) του καταστήματος.

Σε σωματική έρευνα που ενεργήθηκε στον 42χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των -2.500- ευρώ,-5- πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο το οποίο παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα.

Επίσης κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα Τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης , Παλαιού Φαλήρου και Αργυρούπολης.

Επιπλέον ο 53χρονος κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Υπεξαίρεσης, Απάτης και Δόλιας αποδοχής Υπηρεσιών.

Ο κατηγορούμενος, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια