Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Νέα απορριμματοφόρα παρέδωσε η Περιφέρεια Αττικής σήμερα στη Δάφνη-Υμηττό


Με 2 σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, περίπου 500 καφέ κάδους ειδικής ανακύκλωσης βιοαποβλήτων και 80 κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, ενισχύθηκε σήμερα ο Δήμος Δάφνης - Υμηττού στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια Αττικής. Επιπλέον, παραδόθηκε προς χρήση εδαφοβελτιωτικό το οποίο προκύπτει μετά την επεξεργασία των βιοαποβλήτων. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία  επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Τ. Μπινίσκο πραγματοποίησε ο  Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, ενώ παρών ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κ. Λιούτας και ο σύμβουλος καθαριότητας του Δημάρχου Δάφνης-Υμηττού κ. Κ. Χαρίσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής, αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Βρισκόμαστε σήμερα στον  Δήμο Δάφνης - Υμηττού με έναν πολύ εργατικό δήμαρχο, τον Τάσο Μπινίσκο, για να παραδώσουμε δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα αποκομιδής βιοαποβλήτων, 500 καφέ κάδους και 80 κάδους ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου. Είμαι σίγουρος ότι και εδώ, με τη συμμετοχή των πολιτών και την ευαισθητοποίηση του δήμου, θα καταφέρουμε να ενισχύσουμε με ακόμα έναν κρίκο την αλυσίδα της ανακύκλωσης, και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε την Αττική μας στην πρώτη θέση στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο για τις προσπάθειες που κάνει και είμαι σίγουρος ότι με τη δική του συνδρομή και των υπηρεσιών του, θα πετύχουμε τους στόχους μας που είναι η Περιφέρεια Αττικής να πρωτοστατεί ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας μας στο επίπεδο διαλογής των ανακυκλώσιμων και των βιοαποβλήτων και κατ΄ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά παράλληλα και στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κος Τ. Μπινίσκος τόνισε:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την σημαντική δουλειά που κάνει στην Περιφέρεια Αττικής και ειδικά στη διαδικασία μετάβασης στην Πράσινη Περιφέρεια, που θα είναι η πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Τον ευχαριστώ προσωπικά, καθώς από σήμερα έχουμε και εμείς δύο υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων. Θα κινηθούμε και εμείς με ταχείς ρυθμούς, όπως κι εσείς Περιφερειάρχη, και στο θέμα της επικοινωνίας ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος. Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει η κουλτούρα μας, πρέπει να μειώσουμε τα δικά μας απόβλητα για να γίνει η Πράσινη Μετάβαση. Να ευχαριστήσω και τον Αντιπεριφερειάρχη, που είναι πάντα δίπλα μας και μας βοηθάει σε ό, τι του ζητήσουμε. Εμείς θα ξεκινήσουμε άμεσα την εφαρμογή του καφέ κάδου, όπως και τα σπιτάκια ανακύκλωσης που σε λίγο καιρό θα είναι και αυτά διαθέσιμα, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη περιβαλλοντική συνείδηση. Ευχαριστούμε θερμά και πιστεύω ότι θα παραμείνετε δίπλα μας, γιατί χρειαζόμαστε συνδρομή και στην επικοινωνία, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τα θέματα ανακύκλωσης».

Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέ κάδοι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δικτύου συλλογής μέσω του οποίου επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ, το οποίο θα αξιοποιείται από δήμους και πολίτες.

Τι συγκεντρώνεται στους καφέ κάδους

Στους κάδους αυτούς θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά μόνο υπολείμματα κάθε είδους τροφών (κόκκαλα, φλούδες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, καρποί, όσπρια), υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φύλλα και κλαδάκια. Κατά συνέπεια οι πολίτες θα διαχωρίζουν από τα σκουπίδια τους ό,τι μπορεί να ξαναγίνει πλούσιο καθαρό λίπασμα τύπου compost, κατάλληλο για τα φυτά.

Σχετική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η δημοτική παράταξη Δάφνη - Υμηττός, Πόλη Φωτεινή:

 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια