Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού σχετικά με το Θέατρο Βράχων

Κατά πλειοψηφία ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού της συνεδρίασης στις 12 Μαΐου 2021:

«Με την υπ’αρ.4891/2020 απόφασή του το Εφετείο Αθηνών ακυρώνοντας κάθε προγενέστερη δικαστική απόφαση, αναγνωρίζει σε ιδιώτες, οι οποίοι εμφανίζονται ως κληρονόμοι παλαιών ιδιοκτητών με τίτλους κτήσης της Οθωμανικής περιόδου, την κυριότητα τμήματος της έκτασης των Θεάτρων Βράχων Υμηττού και Βύρωνα.

Οι πρώτες αγωγές των φερόμενων ως ιδιοκτητών, κατατέθηκαν τα έτη 2003 και 2005. Το 2016 εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, η οποία δικαιώνει το Ελληνικό Δημόσιο και τους Δήμους Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα. Το 2017 ασκήθηκε έφεση από τους φερόμενους ιδιοκτήτες και με την ως άνω απόφαση το Εφετείο απεφάνθη ότι οι εκτάσεις αυτές ανήκουν στους διεκδικητές τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση ζημιώνει τον Δήμο Δάφνης-Υμηττού και τους δημότες του, καθώς οι παραχωρούμενες εκτάσεις αποτελούν χώρους άθλησης και αναψυχής, χώρους πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρους σύμβολα για την περιοχή μας που κατακτήθηκαν με αγώνες πριν σχεδόν 40 χρόνια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού εκφράζοντας τη βούληση των δημοτών μας και προασπιζόμενο τα δικαιώματά τους δηλώνει ότι:

Μετά την αίτηση αναίρεσης κατά της εφετειακής απόφασης που κατατέθηκε ήδη στον Άρειο Πάγο, είναι αποφασισμένο να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα αλλά και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο ώστε τα “Νταμάρια”(λόφος Κοπανά), σημείο αναφοράς για την περιοχή μας, να αποδοθούν οριστικά και αμετάκλητα εκεί που δικαιωματικά ανήκουν, στον λαό της Δάφνης και του Υμηττού. Επίσης, πρόκειται να προβεί σε μια σειρά ενεργειών και κινητοποιήσεων όπως ενημερωτική καμπάνια σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας και Κυβέρνησης, διοργάνωση καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων για τη δημοσιοποίηση του θέματος.»

Στην ανωτέρω απόφαση μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τόλια-Κηπουρού Ν, Κονταργύρης Κ., οι οποίοι υποστηρίζουν το ψήφισμα όπως κατατέθηκε από την Δημοτική παράταξη «Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Δάφνης-Υμηττού».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια