Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


(Βίντεο)Την ένταξη του δήμου Δάφνης-Υμηττού στον ΣΠΑΥ ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος

Σε δώδεκα θα ανέλθουν, πολύ σύντομα, οι Δήμοι οι οποίοι θα απαρτίζουν τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού (ΣΠΑΥ).

Μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά σε περιοχές που αναπτύσσονται στους πρόποδες του Υμηττού, δύο Δήμοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους άλλους δέκα του ΣΠΑΥ για την καλύτερη προστασία ενός εκ των βουνών που περιβάλλουν την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτου, στον ΣΠΑΥ αναμένεται να ενταχθούν οι Δήμοι Δάφνης-Υμηττού και Αθηναίων. Δείτε εδώ την ανακοίνωση:

Αν και ο δήμος Δάφνης-Υμηττού ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΠΑΥ, αποχώρησε το 2015 από τον σύνδεσμο με πρωτοβουλία του δημάρχου κου Σταυριανουδάκη και της παράταξής του (μεταξύ των οποίων και του τωρινού δημάρχου κου Αναστασίου Μπινίσκου) γιατί σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου: 

  • με τη μέχρι σήμερα συμμετοχή μας στον ανωτέρω Σύνδεσμο ως μέλος του όσον αφορά την περιοχή μας οι Δημότες και Κάτοικοι του Δήμου δεν εισέπραξαν κάποια θετικά αποτελέσματα στο πλαίσιο των σκοπών του Συνδέσμου.
  • κατά την τετράχρονη παρουσία μας στο Σύνδεσμο η μόνη ενεργός συμμετοχή μας ήταν η εισφορά μας σ΄ αυτόν ανερχόμενη μέχρι σήμερα στο συνολικό ποσό των 97485 ευρώ.
  • εδαφικά δεν γειτνιάζουμε με τον Υμηττό αφού παρεμβάλλονται άλλοι δήμοι και
  • το ποσό που εισφέρει ο Δήμος ετησίως είναι σημαντικό σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια