Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εορτασμός 2022 Αγίου Νικολάου του Πλανά. Του θαυματουργού φτωχόπαπα της Αθήνας

Στις 2 Μαρτίου, η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικόλαου Πλανά.   Μία μεγάλη γιορτή  για την περιοχή μας, μια και ο παπά Νικόλας ο Πλανάς λειτούργησε για 50 χρόνια (1.884 – 1.932) στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, γνωστού ως «Κυνηγού», στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 126, όπου φυλάσσεται και το σκήνωμά του.

Το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως ακολούθως :

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου

5.00 μ.μ. : Εσπερινός

6.00 μ.μ. : Ιερό Ευχέλαιο

Τρίτη 1 Μαρτίου 

6.30 μ.μ. : Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

9:00 μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία του Αγίου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τετάρτη 2 Μαρτίου

7:00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

5:00 μ.μ.: Περιφορά της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού και ακολούθως ο Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιον.

Οι πιστοί κατά την διάρκεια της παραμονής τους στον Ιερό Ναό υποχρεούνται να φορούν προστατευτική μάσκα και να τηρούν απόσταση 1,4 μέτρου μεταξύ τους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια