Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ:Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων ΕΑΣ ΑΒΕΕ ΥΜΗΤΤΟΥ σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης


Οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων τονίζουν ότι λένε ναι στη μετεγκατάσταση, αλλά με την παράλληλη δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εργοστασίου με όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του Υμηττού. Ενώ σχετικά με τους κατοίκους της περιοχής αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Τέλος και αυτό βέβαια αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της περιοχής, το ότι θα σηκωθούν 9όροφα κτίρια, ότι θα έρχονται στην περιοχή μέσω των υπαρχόντων δρόμων περί τα 7.500 αυτοκίνητα και περί τους 15.000 επισκέπτες καθημερινά σίγουρα δεν βελτιώνει τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως αναφέρει η τροπολογία. Ας το κρίνουν οι κάτοικοι."

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Ήρθε στα χέρια μας η τροπολογία που αφορά τη δημιουργία χώρων διοίκησης και ελεύθερου χώρου στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Αυτή η τροπολογία ξεκίνησε να συζητείται χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία αυτή είναι άκρως αποκαλυπτική των προθέσεων της κυβέρνησης και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις, τους φόβους και τις ανησυχίες μας και όλα όσα απευχόμασταν να συμβούν.

Κυβέρνηση και διοίκηση με αφωνία στο θέμα της διαβούλευσης με τα θεσμικά όργανα των εργαζόμενων, αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς!

Αξίζει να σταθούμε στα εξής σημεία:

 

1.    Η αναφορά στον τίτλο περί ΠΥΡΚΑΛ είναι σκόπιμη και θέλει με αυτό τον τρόπο να παραγράψει ότι στον χώρο του Υμηττού υπάρχουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις μιας αμυντικής βιομηχανίας που παράγει μεταλλικά μέρη πυρομαχικών με ΝΑΤΟ προδιαγραφές και με συμβολή στην άμυνα της χώρας.

Οι εγκαταστάσεις αυτές ανήκουν στην εν λειτουργία εταιρία Ε.Α.Σ. της οποίας «κόβεται» ο σημαντικότερος παραγωγικός βραχίονας, ενώ η ΠΥΡΚΑΛ σταμάτησε να υπάρχει το 2004.

2.    Η αξία του οικοπέδου που ανήκει στα Ε.Α.Σ. θα καθοριστεί από εκτιμήσεις ανεξάρτητων εκτιμητών και εάν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους, η τιμή θα καθοριστεί από αρμόδιο δικαστήριο και θα είναι ο μέσος όρος των δυο εκθέσεων εκτίμησης. Αντί δηλαδή, η διοίκηση να καθορίσει τη τιμή πώλησης τους περιουσιακού στοιχείου της εταιρίας, το οποίο είναι «φιλέτο» σε ολόκληρη την Αττική, το οικόπεδο θα χαριστεί κυριολεκτικά σε όσους θα εκμεταλλευτούν τον χώρο για καφέ, σινεμά, μαγαζιά κλπ όπως περιλαμβάνονται στους προς αξιοποίηση χώρους. 

3.    Κάποιοι (και συνδικαλιστές, εκτός του Πρωθυπουργού) ισχυριζόντουσαν ότι θα ωφεληθεί το δημόσιο με τη δημιουργία χώρων για υπουργεία. Εδώ όμως σύμφωνα πάντα με την τροπολογία, θα σηκωθούν κτίρια με ύψος 28 μ. και θα αναπτυχθούν μια σειρά από εμπορικές δραστηριότητες.

4.    Στο ερώτημα που θέτει η εισήγηση της τροπολογίας για το ποιους αφορά η απομάκρυνση «της ΠΥΡΚΑΛ», αναφέρει μια σειρά ενδιαφερόμενους, πουθενά όμως δεν αναφερόμαστε οι εργαζόμενοι, αλλά και το ΥΠΕΘΑ. Το ότι δηλαδή κλείνει ένα εργοστάσιο αμυντικού υλικού δεν αφορά το εποπτεύον, κατά τα άλλα υπουργείο άμυνας … και άφαντο, προσθέτουμε εμείς.

5.    Σε διάφορα σημεία της τροπολογίας αναφέρεται η φράση «άμεση απομάκρυνση της ΠΥΡΚΑΛ». Η μετεγκατάσταση πουθενά. Ένα σχέδιο ανάπτυξης και νέων επενδύσεων πουθενά. Η τύχη των εργαζόμενων πουθενά. Το πώς θα παραχθούν τα …772 εκ.€ παραγγελίες που εξήγγειλε ο κ. Δ. Σύμβουλος ότι ΘΑ υπογραφούν, πουθενά. Το πώς θα παραχθούν τα 118 εκ. € παραγγελιών που αναφέρθηκε ο υπουργός άμυνας στη Βουλή ότι ΘΑ υπογραφούν, πουθενά. Το πώς θα παραχθούν οι ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις εσωτερικού ή εξωτερικού επίσης, πουθενά.

6.    Τέλος και αυτό βέβαια αφορά πρωτίστως τους κατοίκους της περιοχής, το ότι θα σηκωθούν 9όροφα κτίρια, ότι θα έρχονται στην περιοχή μέσω των υπαρχόντων δρόμων περί τα 7.500 αυτοκίνητα και περί τους 15.000 επισκέπτες καθημερινά σίγουρα δεν βελτιώνει τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως αναφέρει η τροπολογία. Ας το κρίνουν οι κάτοικοι.

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Οι θέσεις μας είναι συγκεκριμένες και διατυπωμένες προς όλους. 

ΝΑΙ στη μετεγκατάσταση.

ΝΑΙ σε ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο εργοστάσιο με όλες τις παραγωγικές δυνατότητες του Υμηττού

ΝΑΙ στη διασφάλιση των εργαζομένων.

ΝΑΙ στην πώληση του οικοπέδου ΣΕΥ με τη πραγματική εμπορική του αξία και αξιοποίηση των χρημάτων για το «στήσιμο» των νέων εγκαταστάσεων.

OXI στον αποκλεισμό των εργαζομένων από την διαβούλευση για τον σχεδιασμό μετεγκατάστασης και ανάπτυξης των ΕΑΣ

ΟΧΙ στην απουσία του ΥΠΕΘΑ, του αρμόδιου θεσμικού οργάνου της πολιτείας για την αμυντική βιομηχανία, από το σχεδιασμό της μετεγκατάστασης.

ΟΧΙ στην απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του Υμηττού πριν την ανέγερση του νέου εργοστασίου που θα τις υποδεχτεί. 

ΟΧΙ στην απαξίωση του Υμηττού και στο κλείσιμό του.

ΟΧΙ στη στέρηση από την άμυνα της χώρας ενός πυλώνα της αμυντικής βιομηχανίας, όπως είναι τα ΕΑΣ.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια