Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Υμηττός: Τα σπίτια ήταν Χαμηλά!!! Άρθρο της Όλγας Χριστινάκη στο Αυτοδιοικητικό Βήμα



Κι "άξαφνα", στην καρδιά του Δήμου μας, ξεφυτρώνουν μεγαθήρια.... 1,8 ο συντελεστής δόμησης, 28 μέτρα ύψος, σύμφωνα με την ψηφισθείσα προχθές στη Βουλή τροπολογία για την ΠΥΡΚΑΛ. "Πάρκο" για να σηκώνεις ψηλά το κεφάλι και να μετράς με πόσους ορόφους τσιμέντο σου κλείσανε τον ήλιο, σου κλέψανε οξυγόνο! Με κάθε τρόπο, με κάθε δύναμη, δεν θα πάψουμε να λέμε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! Και εγκλήματα είναι και τα δια παραλείψεως τελούμενα, κύριοι της διοίκησης του Δήμου. 


Ακολουθεί το κείμενό στο φύλλο Δεκεμβρίου:
Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού είναι ένας από τους πιο όμορφους Δήμους της Αττικής. Έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που μπορούν, με τις κατάλληλες κινήσεις, να αναδειχθούν και να προσδώσουν προστιθέμενη αξία, σε μια περιοχή που είναι κέντρο «απόκεντρο», σε έναν δήμο που σε ένα μεγάλο μέρος του έχει κρατήσει χαμηλό συντελεστή δόμησης, με τα σπίτια (να) είναι χαμηλά …λουλουδιασμένες αυλές και κεραμίδια. Πολλές φορές, σε κάποιες γειτονιές, έχεις την αίσθηση ότι είσαι σε μια μικρή επαρχιακή πόλη ή και σε ένα όμορφο χωριό, και όλα αυτά μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας. Η προσφυγική δόμηση, η αίσθηση της ωραίας Σμύρνης, τα ονόματα των δρόμων, σε μεταφέρουν σε όμορφη εποχή, σε μια όμορφη περιοχή. Ο δήμος Δάφνης Υμηττού είναι τόπος για να ζεις, αν… Αν είχαμε καλύτερη διαχείριση στον τομέα της καθαριότητας και της καθημερινότητας, αν υπήρχε ένα όραμα παραπάνω, αν έστω δεν υπήρχε αυτή η παραίτηση των πάντων από τη δημοτική αρχή.  Όλα αυτά όμως θα μπορούσαν να διορθωθούν. Μπορούν να διορθωθούν. Τι είναι αυτό, όμως, που μπορεί να μετατρέψει τον ήσυχο Δήμο μας σε ένα βουερό κέντρο, μετατρέποντας την ομορφιά σε ασχήμια; Μα, φυσικά, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για μια Υπουργούπολη στο κέντρο του Δήμου. Μεταφορά στην ΠΥΡΚΑΛ, 9 Υπουργείων και 4 ανεξάρτητων αρχών με την ανοχή και την ευλογία της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής.
Είναι φανερό ότι η εγκατάσταση ενός ακόμα "δήμου" στο δήμο μας, αφού πληθυσμιακά θα είναι περίπου τόσος ο αριθμός των εργαζομένων στο Κυβερνητικό Πάρκο, θα επιβαρύνει και θα ταράξει τα ήσυχα νερά των δημοτικών ενοτήτων.  Απίστευτη κίνηση, απίστευτη περιβαλλοντική επιβάρυνση, με χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τσιμέντου, αφαίρεση της ΠΥΡΚΑΛ από τον σχεδιασμό για ήπιες δραστηριότητες (αθλητικές, πολιτισμικές κλπ). Δεν θα γίνει ένα πάρκο με κάποια υπουργικά κτήρια στην ΠΥΡΚΑΛ. Αυτό που θα γίνει, αν το επιτρέψουμε, είναι ένα νέο κέντρο, με μπόλικο τσιμέντο, πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις, διαδηλωτές, μποτιλιάρισμα, ένα κέντρο με μείωση της ποιότητας ζωής και οριστική απώλεια της οικιστικής και περιβαλλοντικής ταυτότητας του δήμου μας. Αυτό θέλουμε; Αυτό ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας; 
Ανάπτυξη είναι να γίνουμε ένα καλά φυλασσόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κέντρο εργασίας ή να έχουμε ένα ανοικτό πάρκο αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού; Πού θα επιλέγατε να ζήσετε;

Όλγα Χριστινάκη
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια