Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δήμος Αθηναίων:Καθημερινά δωρεάν rapid test κατόπιν ραντεβού για τη διάγνωση του κορωνοϊού στα έξι Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων

 


Σε μία περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και διευρύνει τις υπηρεσίες του, προσφέροντας στους δημότες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid test, πλέον, και στα Δημοτικά Ιατρεία. Δημιουργώντας ένας δίκτυο πλήρους κάλυψης σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, «ανοίγει» την υπηρεσία των δωρεάν τεστ στα έξι σημεία όπου λειτουργούν τα Δημοτικά Ιατρεία, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί αυτήν την πρωτοβουλία και στις οχτώ Λέσχες Φιλίας της πόλης (Αγίου Παύλου, Παγκρατίου, Μεταξουργείου, Κολοκυνθούς, Κάτω Πατησίων, Γκράβας, Κυψέλης, Αμπελοκήπων).

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ τα ειδικά τεστ (αντιγόνου με  ρινοφαρυγγικό επίχρισμαθα διενεργούνται στα Δημοτικά Ιατρεία κατόπιν ραντεβού, στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα. Ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, ο ενδιαφερόμενος δημότης θα πρέπει αρχικά να επικοινωνεί με το Δημοτικό Ιατρείο που εξυπηρετεί τη γειτονιά του και να ενημερώνει το προσωπικό για την κατάστασή του, ώστε να αξιολογείται -βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ- η ανάγκη για τη διενέργεια του rapid test. Το ραντεβού για το τεστ θα κλείνεται σε περιπτώσεις ευπαθών ομάδων, σε περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων ή σε περίπτωση έκθεσης με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Τα Δημοτικά Ιατρεία στα οποία διενεργούνται τα δωρεάν rapid test είναι τα εξής:

1ο Πολυδύναμο Κέντρο - Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο

Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3626587

2ο Πολυδύναμο Κέντρο - Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο: 210 9239865

3ο Δημοτικό Ιατρείο – Πετράλωνα

Διεύθυνση: Θεσσαλονίκης 48 & Ηρακλειδών

Τηλέφωνο: 210 3427513

4ο Δημοτικό Ιατρείο - Κολωνός

Διεύθυνση: Προποντίδος & Αγίας Σοφίας 110

Τηλέφωνο: 210 5121921

5ο Δημοτικό Ιατρείο - Πατήσια

Διεύθυνση: Σαρανταπόρου 4

Τηλέφωνο: 210 2015510

6ο Πολυδύναμο Κέντρο - Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης

Διεύθυνση: Χανίων 4β

Τηλέφωνο: 210 8836200

[Ωράριο διεξαγωγής rapid-test: 09:00 – 15:00]

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Δήμου Αθηναίων, υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μανόλη Καλαμπόκα, βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών, τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα, το ΑΜΚΑ και να αναφέρουν το τηλέφωνο επικοινωνίας τους. Στην περίπτωση που τα εξεταζόμενα άτομα είναι ανήλικα (κάτω των 18), θα πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους ή από άλλο άτομο που θα έχει εξουσιοδότηση από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. 

Κατά την είσοδο στα Δημοτικά Ιατρεία, θα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19:

-          Θερμομέτρηση

-          Υποχρεωτική χρήση μάσκας

-          Τήρηση των αποστάσεων

-          Προσέλευση υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού

Σημειώνεται ότι μετά τη διενέργεια του rapid test δεν αποστέλλεται βεβαίωση του αποτελέσματος. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι εξεταζόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την πλατφόρμα gov.gr,  εφόσον διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εντός εξαμήνου) και να εκδώσουν την ψηφιακή βεβαίωση αποτελέσματος για τον διαγνωστικό έλεγχο COVID-19 στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια