Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Την άμεση μετεγκατάσταση του 7ου Πυροσβεστικού σταθμού Δάφνης ζητάει το ΚΚΕ

Την άμεση μετεγκατάσταση του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Δάφνης ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Πολιτική Προστασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Παπαναστάσης Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω και Παφίλης Θανάσης.


Αναφέρουν:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει κατ’ επανάληψη αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Δάφνης.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στον σταθμό και μετά από συζήτηση με το προσωπικό του 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού, αναδείχτηκαν τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την ακαταλληλότητα του κτηρίου.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ενοικιαζόμενο κτήριο που οι προδιαγραφές του ήταν αρχικά για να στεγάζει κλιμάκιο και όχι Πυροσβεστικό Σταθμό. Μεγάλη δυσκολία υπάρχει επίσης κατά την έξοδο και την είσοδο των πυροσβεστικών οχημάτων του Σταθμού, λόγω των περιορισμένων χώρων στάθμευσης τους, σε συνδυασμό με την έντονη κυκλοφοριακή κίνηση που υπάρχει επί της κεντρικής λεωφόρου πάνω στην οποία βρίσκονται.

Ιδιαιτέρως τονίζουμε ότι ο Σταθμός, δεν πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαμονής και διαβίωσης για το προσωπικό της βάρδιας. Συγκεκριμένα σε θαλάμους διαστάσεων δύο επί δύο μέτρων, κοιμούνται τέσσερα άτομα. Επίσης δεν υπάρχει επαρκής αριθμός τουαλετών ανδρών και γυναικών. Η όλη κατάσταση σε συνθήκες μάλιστα πανδημίας κρίνεται τραγική.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την άμεση μετεγκατάσταση του σταθμού, σε κτήριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του και να ικανοποιεί τις σύγχρονες συνθήκες διαμονής του προσωπικού στο σταθμό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την εξεύρεση κτηρίου που να πληροί τις αναγκαίες προδιαγραφές για τη διαβίωση του προσωπικού στον 7ο Πυροσβεστικό Σταθμό;»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.Υποψήφιοι Δάφνη Υμηττός - Πολίτες σε Κίνηση - Όλγα Χριστινάκη